El Petit Celler

Restaurants Sarrià - Sant Gervasi
0 M'encanta
Guarda-ho
El Petit Celler
© Maria Dias
El Petit Celler

El Petit Celler és un establiment a prop de la plaça de Francesc Macià, aquest Scalextric de cotxes estressats entre oficines bessones. En aquest celler de prestatgeries blanques i inacabables, hi trobarem una varietat increïble de referències: vi, cava, xampany, destil·lats... milers d’ampolles. I sobretot són punt de referència en el servei de vi a copes: a més de botiga i sala de tasts, disposa de zona de WineBar i cafeteria oberta durant tot el dia.

Ara bé, també tenen una forta especialització en xerès. “El xerès i el montilla-moriles són els vins més secs que hi ha, però també els més dolços. Són, per tant, els més gastronòmics”. Carlos Álvarez, responsable d’aquest racó dedicat a aquestes dues DO –ubicat a l’interior de la botiga i bar de vins El Petit Celler– té claríssim que sempre hi haurà un xerès que ens agradi i que la seva missió a la vida és trobar-lo. I que cal fer pedagogia sobre uns vins versàtils i apassionants, que de cop i volta han esdevingut 'trendy' però que encara són grans desconeguts per al consumidor habitual de vins.

El xerès es fa amb la varietat palomino i el montilla-moriles amb pero ximenes. Aquests últims solen ser vins més fàcils, més rodons”, com és el cas, per exemple, d’una joia anomenada Fino Lagar Blanco.

Aquesta és només una de les més de 250 referències de xerès i montilla-moriles, que fan d’aquest establiment un espai de referència en la matèria. De fet, hi podem trobar exemplars tan cotitzats com el Versos 1891, un xerès de 10.000 euros. El Petit Celler ofereix, a més, una bona selecció de vins a copes, que canvia cada quinze dies, i que sempre presenta algun petit luxe.

Aquestes delicadeses conviuen sempre amb vins més accessibles, catalans, espanyols, internacionals, naturals, biodinàmics, caves, i, curiosament, escassa presència de rosats. La copa de vi va amb una tapa gratis, que podreu completar amb alguna fusta d’embotits i formatges o conserves gurmet, tot a la venda.

Per Laura Conde

Publicat

Lloc de la ubicació El Petit Celler
Contacte
Adreça Beethoven, 8
Sant Gervasi
Barcelona
08021
Horaris de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i de 17:30 a 21:30, dissabtes de 10:00 a 14:00 hores
Transport La Bonanova (FGC)
LiveReviews|0
2 people listening