Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Garden Pizza By Rafa Panatieri

Garden Pizza By Rafa Panatieri

Restaurants, Pizza Gràcia
Garden Pizza
1/2
© Maria DiasGarden Pizza
Garden Pizza
2/2
© Maria DiasGarden Pizza

Time Out diu

En Rafa Panatieri –que va mantenir la Michelin del Roca Moo fins al seu tancament– va obrir el Garden Pizza a la part més calmada de Gràcia: ocupa tota una casa modernista del 1870. El xef, brasiler amb arrels italianes –“els avis tenien forn de llenya, me’n vaig fer un fart d’amassar”–, a part de ser un gran cuiner té una virtut: cap prejudici ni fonamentalisme. “A Itàlia valoren la seva tradició per damunt de tot. No els agrada res que no sigui cent per cent italià. I se’m va acudir: per què no fer pizzes amb tot el producte català?”.

Panatieri, xef sector km 0, ha ideat una carta curta i precisa on les receptes són un mirall ibèric i català de les clàssiques italianes, amb excel·lent producte de temporada. Un brutal exemple: una pizza amb crema de pèsols en lloc de salsa de tomàquet, pèsols llàgrima frescos i germinats de pèsols, amb bull blanc (13,75 €). O una altra on la cecina substitueix la bressaola. Panatieri té idees de proximitat radical: a partir del mes d’abril, anuncia que a l’obrador del pis de dalt hi començaran a fabricar la seva mozzarella i embotits.

“Ara ja produïm les herbes i els germinats”, i també estan treballant en un hort propi. Vol esdevenir “el primer centre autònom de pizza a Gràcia”. Com Els Casals de Sagàs en pizza? “Sí!”, riu. “Els cuiners hem de ser responsables respecte del món on vivim”. Un carro de gelats Rocambolesc, un tiramisú d’una altra galàxia –notes el sabor del cafè fresc en el savoiardi de producció pròpia!– i un horari d’obertura de matí i tarda 365 dies l’any fan que ens n’enamorem a primera pizza. 

Detalls

Adreça Carrer de l'Encarnació, 51
Barcelona
08024
Transport M: Joanic
Preu 20 €
Contacte
Horaris Cada dia de 13 a 15.30 i de 20 a 23.30 h.

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening