Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Lamun Cuina Thai

Lamun Cuina Thai

Restaurants, Tailandesa Sant Antoni
4 de 5 estrelles
Lamun Cuina Thai
1/2
© Maria DiasLamun Cuina Thai
 Lamun Cuina Thai
2/2
© Maria Dias Lamun Cuina Thai

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Un tailandès autèntic que interpreta amb rigor el receptari imperial thai i amb una bona carta de vins

Barcelona gaudeix des de fa temps d’una variada i bona representació de la cuina tailandesa. A aquest exquisit panorama s’hi suma el Lamun Cuina Thai, de la mà de l’Ef, qui ja va tenir experiències en altres bons restaurants. Es nota la dedicació i l’experiència de l’Ef en el bon servei, en els detalls i en la decoració del local, allunyat de tòpics i quincalla. Però on més destaca és en l’oferta culinària, portada a terme per la Benjamas, una cuinera thai experimentada i que respecta rigorosament velles receptes del seu país.

La tenaç lluita de l’Ef per aconseguir la major part de la matèria primera, com més fresca millor, suma i aconsegueix el miracle. Amb la vocació d’amfitriona de la mestressa, el Lamun rep els comensals amb un aperitiu que en el cas de la nostra visita va ser una torrada folrada amb carn de porc i llagostí picat ben fi per sobre i amanida amb sèsam torrat. L’acompanyava l’agredolça salsa hoisin.

Acompanyats per la cervesa tailandesa Singha, vam continuar amb llagostins arrebossats i broquetes d’un pollastre marinat saborós. Fins aleshores no hi havia res de picant (quan el plat pica, ho adverteixen i consulten). El picant és un dels sabors bàsics de la cuina thai, amb la intervenció del pebre cruixent i el xili, juntament amb el sucre, la sal de peix i el vinagre agredolç. El plat estrella es va fer notar: el curri verd, una varietat on intervenen diverses espècies, segons la zona d’on s’elabori, sempre amb la llet de coco com a protagonista especial i les fulles de llima i l’alfàbrega tailandesa, que hi atorguen el color verd. Aquest plat sí que és picant. L’altre plat exquisit, també amb llet de coco, va ser la sopa thom kha kai, de pollastre, ceba, citronel·la, gingebre, bolets, salsa de peix i herbes. Per a una propera visita va quedar per tastar el seu pad thai, plat emblemàtic, que porta fideus sofregits amb soja, tofu, ou i cacauets.

La intenció de l’Ef és oferir una molt bona cuina thai, basada en bons productes, rigorosa i de porcions dignes. Si bé nosaltres vam sopar amb cervesa tailandesa, la carta de vins que ofereix l’Ef, per varietat i preus, pot considerar-se una de les més interessants dels restaurants tailandesos, sobretot tenint en compte l’exotisme d’alguns plats.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Viladomat, 73
Barcelona
08015
Transport Sant Antoni (L2), Rocafort (L1)
Preu 25 - 30 €
Contacte
Horaris De 13.30 a 16 h i de 20 a 23 h. Tanca dilluns

Els usuaris diuen