The Dirty South

Restaurants, Cuina dels nadius americans Dreta de l'Eixample
6 M'encanta
Guarda-ho
The Dirty South
1/5
The Dirty South
The Dirty South
2/5
The Dirty South
The Dirty South
3/5
The Dirty South
The Dirty South
4/5
The Dirty South
The Dirty South
5/5
The Dirty South

La dictadura de l’hamburguesa no ha esmenat una 'gastrodisfunció' grossa a Barcelona: no hi ha cap restaurant de cuina nord-americana. Com si el pa amb tomàquet i fuet haguessin conquerit els EUA, però ni rastre de fricandó ni res. Fins que va obrir The Dirty South. Els propietaris podrien ser personatges de Faulkner: els O’Donnell, un matrimoni format per la Katie, una dona de Carolina del Sud –lloc de realisme màgic glossat en mil cançons– i en Theo, un exbanquer irlandès.

La Katie explica que els va sorprendre que “una ciutat amb una escena de menjar tan potent com Barcelona negligís tota una gastronomia”. I que han fet “una declaració d’intencions en no incloure ni hamburgueses ni 'nachos'”. En Theo parla amb la fascinació de l’'outsider': “La cuina del sud, la criolla, té fortes arrels mediterrànies. I és curiós que a Barcelona tinguem cuina peruana, amb un fort rastre colonial espanyol. Però es desconeix la 'cajun'. El 'gumbo' és una sopa que s’origina en la sopa de peix catalana i la bullabessa francesa, enriquida per les aportacions dels esclaus africans”, reflexiona.

Són conscients que tindran un arsenal de visitants que han vist 'Treme'. I perquè la cosa no acabi en drama sureny, la Katie ha recollit un grapat llarg de receptes pantanoses, cruixents i picants de la família, vehiculades pel cuiner Shaw Prescott, amb un perfil ideal: el seu pare és d’Atlanta i ell té el cul pelat de fer brunch, cuina basca i mediterrània. Prepareu-vos per esmicolar tòpics amb delícies de fregit profund, com els tomàquets verds fregits i els 'hushpuppies' (bunyols de blat de moro amb salsa criolla 'rémoulade').

La Katie hi troba punts de contacte amb la cuina catalana: “Fem molta 'soul food', la cuina dels esclaus. Talls barats, coccions llargues i molt sabor”. Al migdia la carta és més de carrer, d’embrutar-se les mans –'po’boy sandwich', brutal entrepà de gambes arrebossades (mai més 'bocatacalamares'!), tres receptes d’aletes o un viciós entrepà de cansalada rostida amb melmelada de bourbon. De nit, barbacoa i cullera: el 'gumbo', l’icònic mar i pantà de Louisiana, tan proper als nostres guisats però amb totes les espècies que els manquen. Conclusió: a aquestes altures, només un pobre home pot menystenir la cuina dels EUA.

Per Ricard Martín

Publicat

Lloc de la ubicació The Dirty South
Contacte
Adreça Bruc, 46
Eixample Dreta
Barcelona
08010
Horaris Dl. tancat. De dt. a dj. de 12 a 1 h. Dv. de 12 a 3 h. Ds. de 11 a 3 h (brunch: de 11 a 17 h). Dg. de 11 a 18 h (brunch: de 11 a 17 h)
Transport Tetuan (M: L2), Urquinaona (M: L1, L4), Girona (M: L4)

You may be interested in:

LiveReviews|1
1 person listening

Está cuidado al más mínimo detalle. Los entrantes están sabrosos y las raciones son muy generosas. Juegan con la mezcla entre dulce y salado, como el pollo rebozado con sirope de arce y gofres que está delicioso.Tardaron bastante en servirnos la comida, pero al ser todo casero merece la pena esperar. Volveremos seguro.