Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Assaig sobre la lucidesa

Assaig sobre la lucidesa

Teatre Teatre Akadèmia , L'Antiga Esquerra de l'Eixample dimecres 18 setembre 2019 - diumenge 13 octubre 2019
3 de 5 estrelles
Assaig sobre la lucidesa
Assaig sobre la lucidesa

Time Out diu

3 de 5 estrelles

El poder polític, com bé sabem en aquest país, no tolera que la gent s'organitzi i respongui de manera activa, contundent i pacífica. No tolera que els ciutadans el deslegitimin, que exposin les seves febleses. Sabem que farà tot el possible per trobar caps de turc, que inventarà violència per justificar la repressió, que no tindrà miraments per exercir la seva força. Tot això, que podria ser una crònica dels últims anys viscuts a Catalunya, és 'Assaig sobre la lucidesa', una brillant novel·la de José Saramago, publicada el 2004, que la companyia La Danesa ha portat a escena  amb un sentit de l'oportunitat envejable.

Saramago torna a la capital d''Assaig sobre la ceguesa', on aquells ciutadans que havien quedat de cop cecs, recuperen la vista i, en període electoral, decideixen votar en blanc en uns comicis municipals. Ni l'alcalde, ni el primer ministre, ni el ministre de l'Interior no tenen ni idea del que ha passat. En lloc d'esbrinar les arrels profundes de l'acte de rebel·lia, per què tothom ha votat en blanc, aposten per reprimir. Fins a les últimes conseqüències.

La posada en escena de Roger Julià és bona, senzilla i efectiva: dues cadires i un espai buit concebut com una pissarra com a únic suport escenogràfic. I una molt bona il·luminació. El resultat, però, només és correcte. Jacob Torres (l'alcalde) sap moure's entre el guignol i el drama, com demana el text, però no tots segueixen aquesta pauta. Tanmateix, aquest 'Assaig sobre la lucidesa' és una obra tan necessària que qualsevol però és ridícul.

Autoria: José Saramago. Versió / Adaptació: Jumon Erra. Assessorament en la traducció: Yannick Garcia. Direcció escènica: Roger Julià. Dramatúrgia: Jumon Erra, Roger Julià. Interpretació: Marc Pujol, Xavier Casan, Elena Fortuny, Xavier Torra, Júlia Santacana.

Detalls

Lloc de la ubicació Teatre Akadèmia
Web del lloc www.teatreakademia.cat
Telèfon de la ubicació 93 495 14 47
Adreça Buenos Aires, 47-49
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Transport Provença (FGC), Hospital Clínic (M: L5)
Preu 18-22 €

Dates i hores

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening