Les obres de teatre del mes

El top 10 dels espectacles que trepitjaran els escenaris de Barcelona

Els teatres de Barcelona no paren i cada mes renoven la cartellera amb grans i petites obres que fan les delícies dels teatrers locals. Hem triat deu obres que comencen la seva travessia aquest mes i que maldaràs per veure-les.

 • Nippon-Koku

  Marcos Morau, coreògraf de l’ascendent companyia La Veronal, crea una peça per a la Compañía Nacional de Danza, inspirada en el Japó. La gran companyia estatal dirigida per José Carlos Martínez aposta pel talent emergent dels nostres joves creadors, premi Time Out 2012 al creador de l'any i, sens dubte, un dels coreògrafs de moda al món: hi ha cinc espectacles de La Veronal a la carretera!

  MÉS INFO

  Nippon-Koku
 • El caballero de Olmedo

  La Kompanyia, la jove troupe del Lliure, s’aboca al Siglo de Oro espanyol amb la complicitat de la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico. Junts, aborden el Lope de Vega més líric dirigits per Lluís Pasqual, i l'ajuda de Rosa Maria Sardà en el paper de l'alcavota Flavia. Un muntatge lorquià que a Madrid ha rebentat la taquilla.
   

  El caballero de Olmedo
 • Consejos de un discípulo...

  Dirigida per Fèlix Pons i interpretada per Nao Albet i Claudia Benito, 'Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce' és un text rabiosament jove i contemporani de Roberto Bolaño Ávalos i Antoni García Porta què, 30 anys després de la seva escriptura, és referencial en molts aspectes (literari, artístic i sociològic) i un magnífic fresc d’aquella època, la tan injuriada 'Transició', que marcaria el futur dels pròxims 40 anys d’Espanya. El muntatge s’estrena per a commemorar els deu anys de la desaparició de Bolaño, una de les veus més importants de la literatura hispano-americana contemporània.

  MÉS INFO

  Consejos de un discípulo...
 • El setè cel

  Comèdia que gira al voltant de la idea de la sexualitat com a aspecte essencial que defineix la identitat de l'ésser humà. La sexualitat, o el desig, entesa com la base per a la construcció de sentit de l'individu. El primer acte té lloc a finals del XIX a Àfrica, on Clive, administrador de les colònies i representant de l'Imperi Britànic i els valors de la societat patriarcal occidental, imposa els seus ideals a la família i als nadius. Però l'ambient de tranquil·litat, desig i aparent felicitat que envolta la família es veurà amenaçat per la revolta dels negres contra la repressió colonial dels blancs.

  MÉS INFO

  El setè cel
 • L'orfe del clan dels Zhao

  La nova producció de La Perla 29 està basada en una obra clàssica xinesa, que apropa la història d’un orfe que venjarà la mort de la seva família. El clan Zhao al complet és exterminat en una matança. La pròpia reina porta al seu ventre un Zhao i el mateix dia de la massacre dóna a llum. Cheng Ying, un metge - sanador, l’assisteix en el part i sacrifica al seu propi fill acabat de néixer per salvar a l’últim membre de la dinastia. Zhao Wu, amb l’ajuda del doctor, buscarà venjar-se de la família rival i dels assassins quan es faci gran i descobreixi la implacable veritat de la seva infància emprenent un èpic viatge de sacrifici i venjança.

  MÉS INFO

  L'orfe del clan dels Zhao
 • Doña Rosita

  ©May/Zircus-TNC

  Rosita, una noia òrfena que viu a casa dels seus oncles, a Granada, es veu obligada a separar-se del seu promès, que marxa a l’Argentina amb la seva família. Abans de marxar, però, aquest promet a Rosita que tan aviat com pugui tornarà per casar-s’hi, si ella està disposada a esperar-lo. La noia espera, però la situació es prolonga durant anys, mentre l’ambient opressiu i indiscret de la ciutat de províncies va caient sobre la família com una llosa cada cop més pesada. Situant les fronteres del temps en el centre de la tragèdia contemporània, García Lorca evidencia les tensions irresolubles d’una cultura cronològica en què l’esperança ocupa un espai preeminent, malgrat no saber sovint què s’espera ni per què.

  MÉS INFO

  Doña Rosita
 • Drumming live

  Aquesta peça, creada l’any 1998 és, sens dubte, una de les obres coreogràfiques més fascinants d’Anne Teresa De Keersmaeker, una dansa extraordinària acompanyada per una potent partitura de percussió de Steve Reich, compositor minimalista nord-americà. La partitura es basa en un motiu rítmic repetit de forma obsessiva, que es multiplica i es desenvolupa per assolir una rica varietat de textures. I per primer cop en la història d’aquesta peça, la música serà interpretada per estudiants de l’ESMUC, l’Escola Superior d’Estudis Musicals de Catalunya, dirigits per Miquel Bernet, component d’Ictus juntament amb altres membres d’aquesta formació.

  MÉS INFO

  Drumming live
 • Un mosquit petit

  Vespre. Barcelona. Una casa de l’Eixample. La Raquel, cap de recursos humans d’una empresa multinacional, ha preparat un sopar molt especial per a algú que està a punt d’arribar. Poc abans que sigui l’hora de la cita, truquen a la porta i un desconegut inesperat, el senyor Fidel, es presenta al pis amb unes postres. L’home vol parlar un moment amb ella sobre el seu fill, en Toni, que tot just fa una setmana ha estat acomiadat de la mateixa empresa on treballa la Raquel...

  MÉS INFO

  Un mosquit petit
 • Kyla (fredor)

  Tres nois decideixen aturar-se en la clariana d’un bosc per a beure cervesa. Parlen de Suècia i de la immigració, que consideren ser el mal del seu país, mentre s’ identifiquen amb valors de superioritat. Aviat passa per allà un company de classe que és adoptat, i d’origen asiàtic. La violència latent anirà creixent fins a arribar a un punt sense retorn. Una obra de Lars Norén, un dels millors dramaturgs europeus en actiu.

  MÉS INFO

  Kyla (fredor)
 • Club Fernando Pessoa

  El director Tomàs Aragay i la Societat Doctor Alonso proposen en aquest muntatge una aproximació al poeta portuguès Fernando Pessoa. Un club de quatre socis que són fans absoluts de l'autor es reuneixen un cop al mes per indagar una i altra vegada en l'obra del seu gran referent, des d'angles, punts de vista diversos i tècniques variades. Aquest és el punt de partida d'aquest joc teatral que homenatja un dels escriptors més intel·ligents i lúcids del segle XX.

  MÉS INFO

  Club Fernando Pessoa

Nippon-Koku

Marcos Morau, coreògraf de l’ascendent companyia La Veronal, crea una peça per a la Compañía Nacional de Danza, inspirada en el Japó. La gran companyia estatal dirigida per José Carlos Martínez aposta pel talent emergent dels nostres joves creadors, premi Time Out 2012 al creador de l'any i, sens dubte, un dels coreògrafs de moda al món: hi ha cinc espectacles de La Veronal a la carretera!

MÉS INFO


Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila

City links

Global links