Exposició 'Ficcions', d'Isidre Manils

Art, Galeries
Exposició 'Ficcions'
Exposició 'Ficcions'

L'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses acull 'Ficcions' d'Isidre Manils, un diàleg entre la pintura i el cinema

Mesos enrere ens fèiem ressò de l'exposició que l'artista Isidre Manils presentava a Girona i ara tornem a estar d'enhorabona. El vallesà porta a l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses el seu últim treball 'Ficcions', que contempla obres de diferents períodes i estableix un diàleg entre allò que per l’artista són les dues grans arts de la mirada, la pintura i el cinema.

En aquest sentit, la mostra, comissariada per Natàlia Chocarro en el marc del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas, s’obre amb unes fotografies Polaroid de meitat de la dècada dels 80, en un moment en el qual l’autor abandona la pràctica de l’expressionisme abstracte, primer, i del conceptual, més tard. Les ombres, les absències i les presències d’aquestes primeres imatges fotogràfiques esdevenen l’avantsala del llenguatge que caracteritzarà el seu treball dels 90 en endavant. Una obra que el situa a prop dels corrents d’avantguarda europea, com ara el situacionisme francès dels anys 60 i que l’allunya de la pintura catalana, com l’informalisme.

Publicat

Lloc web de l'esdeveniment http://www.isidremanils.cat
LiveReviews|0
1 person listening