Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ho sentim, però no hem trobat la pàgina que estàs buscant

La pàgina ha canviat de lloc o bé ha deixat d'existir. Per ajudar-te a trobar el camí, aquí tens alguns resultats de cerca que et poden interessar.

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Platges
  • La Selva

Si mai heu de recomanar una platja “costabravenca” a algú resident al Maresme, Barcelona i la Catalunya interior, proposem aquesta com a recurs més a l’abast. Però no la posem només per usar-la en cas d’urgència, sinó perquè Treumal és una meravella que s’estén al llarg de 400 metres als peus d’un paratge protegit, Pinya de Rosa, on hi ha un sorprenent jardí botànic ple de cactus. A l’estiu compta amb quiosc, aparcament vigilat i lloguer d’hamaques i durant la resta de l’any és un indret tranquil on se sent cantar els ocells que habiten el jardí botànic i s’hi organitzen trobades de ioga. I tot plegat sense ser, tampoc, la fi del món: és a cinc minuts en cotxe del centre i hi ha cases a prop, però són de luxe i la majoria no fan gens de mal de mirar.

Els 8 millors arrossos de la Costa Brava
  • Restaurants
  • Catalana

No serem nosaltres els que entrem en disquisicions sobre què es pot considerar una paella, si realment una paella que vol anomenar-se paella ha de portar ceba o safrà, o si el concepte 'paella vegana' mereixeria cremar-se directament a l'infern. Perquè nosaltres l'únic que volem és continuar vius per poder gaudir de l'oferta d'aquests restaurants de referència a la Costa Brava en matèria d'arrossos. Caldosos, torrats, mixtos, amb marisc, amb botifarra, amb garota, clàssics o avantguardistes... N'hi ha per a tots els gustos i són un escàndol. Aquí trobareu una selecció dels nostres preferits. Si creieu que ens n'hem deixat algun, no dubteu en dir-ho als comentaris! 

Miramar
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Alt Empordà
  • preu 4 de 4

La tramuntana, el mar, la platja, els pescadors, el paisatge abrupte costaner… al Miramar diuen que tots aquests elements tenen una forta influència en la seva oferta gastronòmica d’avantguarda, mereixedora de dues estrelles Michelin. La proposta del restaurant porta el nom de Paco Pérez i de la família de la seva dona, Montse Serra, al capdavant del restaurant des de 1939. Es basen en la tradició del territori i en el respecte màxim pel producte autòcton que transmeten en cada plat. Un menú ple de sorpreses en què el més essencial és la matèria prima, provingui del mar o de la terra. A la carta, clàssics com la vieira, parmentier de pernil ibèric i Pedro Ximénez o les cloïsses o el tàrtar d’ostres i caviar amb aire de poma.

El Celler de Can Roca
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Oest
  • preu 4 de 4

Girona té el millor restaurant del món. Una frase tan fàcil de dir i, a la vegada, una realitat tan difícil d’aconseguir. Ho saben prou bé els tres germans Roca que, des del 1986, han picat pedra i aflorat enginy per arribar a fer possible un restaurant tan excepcional i excel·lent que qualsevol bon adjectiu qualificatiu corre el risc de quedar-se curt a l’hora de categoritzar-lo. Per als qui la cuina i les sensacions que pot transmetre el menjar en una taula són la seva màxima felicitat, llavors en Joan als fogons, en Josep a la sala i a la bodega, i en Jordi a la rebosteria, són els màxims creadors de felicitat. El seu objectiu diari és fer emocionar el client fent-lo viure una experiència màgica des que entra fins que surt. Per fer-ho possible, una setantena de professionals i els millors productes de proximitat i de tot el món estan al servei d’una cinquantena escassa de comensals. Però l’equació no es resoldria sense una tercera variable que engloba tradició culinària, avantguarda, investigació i la seva pròpia manera de ser i pensar. Sense perdre mai els seus orígens en la cuina catalana apresa de la seva mare i el restaurant familiar Can Roca, situat a pocs metres del Celler (i on cada dia hi van a dinar tot el personal), els tres germans han conquistat la gastronomia mundial fins i tot creant noves tècniques de cuina que han marcat tendència i que ara altres restaurants del món apliquen. T’atreveixes a viure-ho? Doncs des del 2013 hi ha un nou sistema de reserves per

  • Restaurants
  • Catalana
  • preu 2 de 4

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana. 

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Catalana
  • Centre
  • preu 1 de 4

Qui no ha estat a Le Bistrot? És un dels clàssics gironins que s’ha sabut mantenir ferm amb el pas dels anys i des que van obrir, a principis de la democràcia. El local, situat a les escales que pugen cap al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, respira un aire afrancesat com el de les autèntiques brasseries parisenques. Van ser un dels primers d’introduir les crêps a la ciutat. En fan de tot tipus, algunes amb accent més català, com la de brandada de bacallà. Les pizzes de pagès són l’altre reclam de la casa. Les couen sobre una llesca de pa de pagès, torrada per sota i gratinada per sobre, i les condimenten amb combinacions originals com ara formatge de cabra i gírgoles, pollastre amb peres o, més contundent, llom amb salsa de bolets. Al migdia fan menú d’estil molt casolà. Podreu endrapar unes galtes o uns peus de porc i estofats de la cuina més nostrada. El dijous no hi falla l’arròs negre.

  • Què fer

Les comarques gironines estan plenes de petits i grans pobles al·lucinants, però després de molt preguntar als lectors de Time Out Girona, hem acordat que aquests tretze són els que s'han de visitar abans de morir. Com a mínim un cop a la vida. Creus que ens oblidat del teu poble? Deixa'ns la teva opinió als comentaris! 

  • Què fer

Excursions, cicles de cine, activitats familiars, obres de teatre o esports d’aventura... i per la nit, els millors còctels i festes. Hi ha moltes coses per fer i veure a Girona durant tot l’any. Quantes n'heu fet?