La ratafia és un licor d'herbes molt típic de Catalunya. Si no l'has tastat mai, et convidem a fer-ho a la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners o a la Fira de la Ratafia de Besalú. Si ja l'has tastat, no deixis d'aprofitar aquests dos grans esdeveniments per endinsar-te encara més en els secrets d'aquesta popular beguda.
Ara que ja te n'hem fet cinc cèntims, et convidem a passar per les festes de la ratafia de Santa Coloma de Farners –el segon cap de setmana de novembre– o de Besalú –a finals de novembre–. Ambdues ofereixen un programa ben farcit d'activitats amb aquest licor com a protagonista: parades per tastar-la i comprar-ne, concursos d'elaboració, degustacions gastronòmiques amb receptes que inclouen la ratafia com a ingredient, i altres activitats paral·leles. Si véns, consumeix-la amb moderació i moltes ganes de passar-t'ho bé. Segur que també t'animaràs a fer la teva pròpia ratafia casolana.