Festival Sismògraf 2017

Què fer, Festivals
Festival Sismògraf
Festival Sismògraf

El festival que ha convertit Olot en l'epicentre de la dansa

Sismògraf ja fa nou edicions que camina i, en aquest anys s’ha transformat en un (gran) festival de referència i en un mercat estratègic, en un certamen que ha convertit Olot en l’epicentre de la dansa. Una mostra que no vol ser un gran aparador internacional ni apostar pels creadors més emergents, sinó apropar la dansa a la ciutadania i a l’entorn.  

Sismògraf acostarà la dansa a tothom a través de 48 espectacles (dels quals 7 en són coproduccions i estrenes absolutes), un pla especial d’impuls a la dansa (el Pro 365/Sismo) i una nova secció: Erupció i Set rèpliques.

Algunes de les grans estrelles de la present edició són: l’estrena de la trilogia ‘Sweet Suite’ del performer i coreògraf Pere Faura: Sweet Fever,-un espectacle que reivindica el món de la discoteca-, ‘Sweet Precarity’,-un solo sobre la precarietat en el món de la dansa-, i ‘Sweet Tyranny’ que ho engloba tot. També ‘Lowland’ de Roser López Espinosa, un espectacle sobre la migració dels ocells, el nou muntatge de Marta Carrasco titulat ‘Perra de nadie’. Mira-T de Circ Pànic i ‘Anatomia pública’ de Tomeo Vergés entre d’altres. Un últim imprescindible el SismoHop, la trobada d’espectacles de dansa i cultura urbana que pretén (i aconsegueix!) apropar el públic a la dansa urbana que enguany comptarà amb espectacles de Diego Sinniger, Aina&Arias, Cia.Yugen, Iron Skulls Co i Chey Jurado.

Aquest 2017 Sismògraf engega una nova secció, anomenada, ‘Erupció’, que vol posar el focus sobre un aspecte o territori concret. Enguany se centrarà en el País Basc (Euskal erupzioa) i a la Sala Turín podrem veure el treball de tres companyies d’Euskadi: ‘Lur Away’, de Sra.Polaroiska, ‘The Endgame’ de Lokke/Olatz de Andrés i Barbecho de Natxo Montero_danza. També podrem veure ‘Topa, un espectacle de Brodas Bros i Kukai Dantza. A més, com a bon festival volcànic, el Sismògraf incorpora l’Ona expansiva i ha ofert als pobles veïns (Santa Pau, Besalú, Vall d’en Bas i Les Planes) programar l’espectacle Dispositivo LABranza. Sismògraf marca tendència i enguany ho tornarà a demostrar.

Per Aída Pallarès

Publicat

Lloc web de l'esdeveniment http://www.sismografolot.cat
LiveReviews|0
1 person listening