Lluèrnia 2016

Què fer, Festivals
Lluèrnia
1/2
© LluèrniaLluèrnia
Lluèrnia
2/2
© LluèrniaLluèrnia

El festival del foc i de la llum d'Olot

Lluèrnia és el festival del foc i de la llum. Un certamen olotí que pretén il·luminar espais i edificis emblemàtics de la ciutat amb una pila d'instal·lacions efímeres creades per artistes visuals, escenògrafs, arquitectes o nens i nenes de les escoles i instituts d'Olot, entre d'altres. Aquest 2016, a partir de les 18h de la tarda i fins ben passada la mitjanit, es podran veure un total de 46 espectacles relacionats amb el foc i la llum. 

 

Hi haurà instal·lacions de gran format, com Ingenus Fluvius, dels Pim Pam Pum Foc! i Xevi Bayona, que s’ubicarà al riu Fluvià i consistirà en foc surant sobre l’aigua, o Windows 51 que convertirà Can Jombi en un vibràfon de llum ubicant un focus a cadascuna de les finestres.  A més, La Fura dels Baus i la Cooperativa La Fageda presentaran 'Teixint vides', en què una quarantena d’usuaris de La Fageda s’enfilaran en una grua de grans dimensions i faran una coreografia suspesos a l’aire.

 

També destaca la proposta del carrer Fontanella, creada a partir de l’obra 'Les ciutats invisibles dels nens', d’Italo Calvino, o l’exposició de Flâneur, que s’instal·larà a la plaça Major i que, a diferència de la resta, es podrà veure fins al 28 de novembre. Una de les novetats d'enguany és Lluèrnia Kids: un espai de llum, ombres i experimentació que tindrà seu al Núria Social i conduirà Lola Solanilla. 

 

El festival abaixarà el teló a les 23.30 de la nit, als Prats de la Mandra, amb l’espectacle A-TA-KA, de la Companyia de Burgos Cal y Canto Teatro, de Burgos, una proposta feta a partir de grans titelles gegants il·luminats per dins. 

 

Podeu consultar tota la programació i on trobareu cada instal·lació al web de Lluèrnia. Això sí, la nostra recomanació és que us planteu al bell mig d'Olot i us deixeu endur per la llum i la nit. Aaaaau! 

Publicat

Lloc web de l'esdeveniment https://lluernia.cat
LiveReviews|0
1 person listening