Avui no sopem

Teatre, Comèdia
Avui no sopem
Avui no sopem
Autors: Pep Antón Gómez i Jordi Sánchez. Direcció: Pep Antón Gómez. Amb: Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés, Susanna Garachana, Mercè Martínez.
 
D'una manera silenciosa s'està covant una rebel·lió social davant de les escoles bressol, els bancs dels parcs infantils, en els salons envaïts per dibuixos animats, les sales d'espera de pediatres i en les porteries d'escoles de música, ballet o karate. En qualsevol racó on una àvia o avi senti el jou de l'esclavitud de l'amor filial transferit a la cura dels néts. A tots ells han dedicat Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez la seva nova comèdia dramàtica. 'Avui no sopem' és una obra que des de la primera escena pren partit per la tercera edat.
 
L'enemic està clar: els fills explotadors i una nora passiva-agressiva, que conciten aviat l'odi de tot el repartiment i gran part de la platea. El públic reacciona al primer gol dialèctic contra la 'bitxa' amb un còmplice aplaudiment. Una bufetada d'àvia que sona a 'La Marsellesa'.

El muntatge transita per molts llocs comuns de la comèdia costumista, tot i que en el seu desenllaç es redimeixi amb un final que regateja l'habitual reconciliació, ni que sigui per salvar el sopar d'aquesta nit. Una funció encara en rodatge que ara mateix no té la fermesa en el ritme que convé a una bona comèdia, amb unes interpretacions també amb alts i baixos, encara que ja des de l'estrena es vegi que Jordi Banacolocha (avi rabiosament egoista) és amb les seves rèpliques el pilar còmic de la peça, secundat per una efectiva Maife Gil. L'elenc més jove (David Bagés, Susanna Garachana i Mercè Martínez) creixerà en seguretat en les pròximes setmanes, assentant els seus personatges perquè no semblin perdedors tan previsibles.

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Lloc web de l'esdeveniment http://www.girona.cat/teatremunicipal/cat
LiveReviews|0
1 person listening