El test

Teatre
3 de 5 estrelles
El test
El test

Autor: Jordi Vallejo. Direcció: Cristina Clemente. Amb: David Bagés, Dolo Beltran, Mima Riera i David Vert.
 
Encertat debut en el teatre de Jordi Vallejo, qui fins ara ha vestit una breu però intensa carrera com a guionista de sèries. 'El test' utilitza una estructura molt sovintejada a la comèdia: dos parelles i un sopar. En un primer moment pot recordar 'Els veïns de dalt', de Cesc Gay, però en realitat diríem que agafa com a mirall 'Un déu salvatge', de Yasmina Reza. Alguna cosa d’aquesta hi ha en la intenció de desbrossar els conflictes del que sembla una bona relació entre dos amics de fa molts anys.
 
El detonant de to plegat és aquí la pregunta d’un test que ha inventat la muller de Toni (David Bagés), la jove psicòloga Berta (Mima Riera). Què prefereixes, un xec de 100.000 euros ara mateix o un milió d’euros d’aquí a deu anys?, pregunta Toni a Paula (Dolo Beltrán). Una pregunta que en mans de Héctor (David Vert) es convertirà en vols resoldre els problemes econòmics immediats o assegurar-te el futur?
 
Jordi Vallejo construeix bons diàlegs per definir els perfils dels quatre personatges, des de l’estereotip de la dona amb façana ecologista a la jove agressiva psicòloga passant per l'etern fracassat i el triomfador sense esforç. Potser el plantejament resulta una mica redundant i s’allarga massa, però superat el tràngol, la comèdia vira encertadament cap al conflicte humà i millora fins a un final que despulla els protagonistes.
 
Cristina Clemente condueix amb bon ritme el joc escènic i cuida força els detalls, però segurament li manca experiència per aconseguir que els gags funcionin amb més eficàcia. Bona feina dels quatre intèrprets amb un segur David Bagés i un intens David Vert, que es creix en la segona part de la funció. Tots quatre apunten a una millora segura que convertirà aquest debut en un èxit merescut.

Per Santi Fondevila

Publicat

LiveReviews|0
NaN people listening