La norma de l'extinció

Teatre
2 de 5 estrelles
La norma de l'extinció
La norma de l'extinció

Dramatúrgia i direcció: Pau Masaló. A partir de 'Platònov' d'Anton Txéhov. Amb: Júlia Rodón, Toni Guillemat, Cristina Arenas, Eduard Autonell, Aleix Melé, Marina Congost, Gerard Nel·lo, Pau Masaló.

La idea de Pau Masaló de concentrar l'acció del 'Platonov' de Txékhov en dotze hores, del capvespre d'una festa de benvinguda al matí posterior, és bona, sobretot si només comptes amb sis intèrprets, un espai reduït i busques sintetitzar l'essència de la peça, la descripció d'un món moribund a través del retrat d'un mestre d'escola que ha renunciat a tot el que creia per esdevenir una caricatura de si mateix.

Però per fer-ho i arribar al fons de la qüestió, necessites alguna cosa més. I aquí em refereixo a uns actors una mica més experimentats, que puguin matisar els personatges i, quan estan sols en escena, aixecar la tragèdia sense caure en l'histrionisme. Les escenes corals funcionen, el director ens ofereix apunts interessants, sap fer-se seu l'espai, però quan arriba la tragèdia, quan Platonov se n'adona de l'embolic que ha cabdellat, quan tot comença a podrir-se i el focus cau damunt d'ell, l'estructura grinyola, trontolla i se'n va en orris.

Per Andreu Gomila

Publicat

LiveReviews|0
NaN people listening