Bar Mendizábal

  • Bars i pubs
  • Bars
Recomanat
1 M'encanta
Bar Mendizábal
El Raval

Un pakistanès de bigoti inhumà demana una infusió. Una iaia guenya carregada amb bosses de la Boqueria remena un cafè; el seu gosset aprofita per escapar-se i llepar-me els dits del peu –maleïdes xancletes–. A la terrassa, un grup d'estudiants barbuts de la Massana fa una competició de quintos... És el Mendizábal, el bar més incorrupte del Raval. No crec que hi hagi cap altre establiment tan en contacte amb l'exterior. El Mendi –com el coneixen els seus acòlits–, més que un negoci al carrer, és un tros de carrer convertit en negoci, perquè bàsicament no té local. Una barra adossada a una façana i unes taules a l'exterior conformen el mobiliari; l'estrafolària fauna dels Andes Ravalers s'encarrega de posar-hi la resta.

Al Mendi podeu prendre una copeta de peu al carrer, fent amistats inesperades, o reposar a la terrassa de la plaça del Canonge Colom, una illa urbana que s'amaga a plena vista i, tot i la seva proximitat a l'infern turístic, mai no s'ha vist castigada per famílies angleses de pell escaldada. Aquest bar té un escut que repel·leix el guiris Paellador com si fossin vampirs davant un camió d'allioli. És massa desconcertant, massa Raval per atraure el ramat. I això que hi fan uns entrepans orgiàstics amb matèria primera de la Boqueria que recomano per fer esponja abans dels cubates. Ara bé, el millor, més enllà de viandes, és la possibilitat de veure la desfilada de friquis del carrer de l'Hospital en viu i en directe, a la mateixa vorera  i amb una birra a la mà.  Perquè el Mendizábal és un bar on no importa el que beus, sinó on t'ho beus. Per cert, el cartell de 'no fumeu porros' va de debò: l'any passat l'Ajuntament ja els va tocar els pebrots injustament. Les herbes i la xocolata a casa, d'acord? 

Lloc de la ubicació Bar Mendizábal
Adreça Junta de Comerç, 2
El Raval
Barcelona
08001
Horaris De 10 a 1 h
Transport Liceu (M: L3)

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:1
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening
Pajarito D

Un lugar especial, por lo auténtico de su ubicación.

Es una lástima que las interminables obras de la Boqueria hagan de su terraza un lugar poco higiénico y suele ser un punto muy frecuentado por pedigüeños y carteristas, mejor andarse con mil ojos.

Por todo lo demás, uno de los bares top para impregnarse del ambiente "ravalero" y con unos precios lejos de ser abusivos.