Torero o toro?, ens pregunten just abans de començar la funció de 'Bull'. Com si es pogués escollir. No, Thomas no podrà escollir perquè és la víctima d’aquest ritual d’humiliació en el món laboral. Des de pràcticament l’inici veiem que ell és el toro, a qui els seus dos companys de feina, la provocadora Isabel i el suficient Tony, clavaran banderilles, la garrotxa i fins i tot li donaran la rematada final al so d’un pasdoble. El guionista i dramaturg britànic Mike Bartlett s’ha servit del símil tauri per vestir 'Bull', un text actual i punyent que no deixa indiferent i que remou les entranyes tot mostrant-nos la crueltat de les relacions laborals quan cal acomiadar algú.
La Diada més cultural i romàntica del calendari no és una jornada per quedar-se a casa. És un dia per sortir el carrer, remenar llibres i olorar roses. Buscar els teus autors favorits, sopar o dinar en un restaurant bonic, anar a un concert, participar en un recital, reivindicar la cultura... Hi ha moltes coses per fer, gaudiu-les. Fins a l'any que ve, no tornaran.
Barcelona és una de les primeres ciutats a acollir el World Press Photo 2018, exposició on es mostren les fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme, i també és de les poques ciutats que exposen els treballs guanyadors del concurs de Narrativa Digital. La catorzena edició del World Press Photo s'instal·la al CCCB amb les 134 fotografies guanyadores i un programa d'activitats paral·leles i visites comentades per aprofundir l'experiència.
La revenja de Medea per la infidelitat i abandó del seu marit només pot tenir sentit en el món hel·lènic de fa 2.500 anys on déus i homes es barrejaven. O és que algun ésser humà pot entendre, comprendre o justificar que una mare mati els seus dos fills per castigar la traïció i perfídia de Jasó? Com acostar-se doncs a una tragèdia tan punyent, a la paradoxa d’una figura mítica reivindicada com a icona per part de cert feminisme i al mateix temps responsable d’uns crims intolerables, imperdonables entre nosaltres siguin quines siguin les motivacions?
El 29 d’abril se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Amb motiu d'aquest dia, des de l'APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) han preparat de cara al divendres 27 d'abril a la Plaça dels Àngels, davant del MACBA, diferents accions.
Del 27 d'abril al 7 de maig torna al Poble Espanyol la gran festa de la cervesa, que convertirà la seva Plaça Major per cinquè any consecutiu en un autèntic Biergarten alemany que recrearà aquesta tradició festiva i cervesera que ha traspassat fronteres. Hi trobareu una àmplia oferta i varietat de cerveses; de blat, negres, d’abadia, Pilsener, Lager així com una llarga llista de propostes gastronòmiques. Durant els dies del festival hi trobareu també animació i activitats dirigides a tots els públics.
Barcelona s'omplirà del caloret del sud d'Espanya del 27 d'abril al 6 de maig amb la 47a edició de la popular Feria de Abril de Catalunya al Parc del Fòrum, on podreu accedir a gairebé un centenar de bars i casetas de forma lliure i gratuïta. No hi faltaran els vestits de flamenca, el 'rebujito' i 'pescaíto frito'. Hi haurà actuacions musicals de cada entitat que hi participa i tindreu l'oportunitat de gaudir i de ballar sevillanes. També podreu degustar menjar tradicional andalús i hi trobareu activitats per als més petits.
Dir. Nobuhiro Suwa. França, Japó, 2017. 103 min. Un espai i dues històries. La primera, la d'un actor –ni més ni menys que el mite Jean-Pierre Léaud– que durant les pauses d'un rodatge s'amaga a la casa abandonada on va viure l'amor de la seva vida. Al mateix espai, un grup de nens roden una pel·lícula de terror. El D'A dedica la seva retrospectiva d'enguany al director japonès Nobuhiro Suwa ('Yuki & Nina', 'Una pareja perfecta'), autor que comparteix generació amb Kore-eda i Kawase, i que ha dirigit sis llargmetratges d'alta volada en una carrera de 20 anys. La projecció d''El león duerme esta noche', a la Filmoteca, comptarà amb la presència del director.
Us presentem una experiència que canviarà la vostra forma de gaudir la gastronomia: una història en cinc actes on cadascun estarà basat en un element diferent. Un grapat de xefs faran de mestres de cerimònia perquè us pugueu endinsar en aquesta nova societat secreta pas a pas. Gràcies a les pistes que aneu trobant, arribareu a parar a una ubicació que romandrà secreta fins poques hores abans de l'esdeveniment.
La banda de Seattle formada per Eddie Vedder, Mike McCready, Stone Gossard, Jeff Ament i Matt Cameron tornen per fi a Barcelona després de la seva última visita, fa més de deu anys, concretament el 2006. Aquest cop tocaran al Palau Sant Jordi el 10 de juliol. La banda més classicista del grunge, que van celebrar oficialment 25 anys de carrera el 2015 han editat deu àlbums, n'han venut més de 85 milions i han entrat a formar part del Rock and Roll Hall of Fame. Grans xifres per aquest esperat retorn, on intentaran omplir el Palau Sant Jordi.
I aquesta vegada l'expectació és molt gran: primer, perquè des de fa una dècada han rellançat la seva carrera amb una trilogia de discos inspirats, enèrgics, impecables, que els ha posat en una situació de maduresa que rebutja de ple les acusacions de revival o decadència: 'Pearl Jam' (2006) 'Backspacer' (2009) i 'Lightning Bolt' (2013). Segon, perquè en un principi Barcelona no estava inclosa en la seva gira europea, i els herois supervivents del grunge són una de les bandes més desitjades a Espanya. Les entrades de Barcelona surten a la venda el divendres 8 de desembre a les 10 h.
Si ets d'aquells que té un paladar refinat i ets un amant del bon vi, el pròxim 5 de maig tens una cita amb alguns dels vins més exquisits de diverses regions. L'objectiu d'aquesta experiència és comparar 5 vins de la varietat Chardonnay i donar a conèixer el celler Familia Torres a través d'una visita guiada amb un 'wine educator' que us explicarà alguns dels secrets del bon vi. Aquest esdeveniment inclou una visita a la vinya Mas La Plana, un aperitiu maridat i una visita al Celler Waltraud, on es guarden els vins més emblemàtics de la família Torres.
Primavera Sound 2018: Björk + Nick Cave and The Bad Seeds + The War on Drugs + Sparks + Vince Staples + Chvrches...
Doncs ja el tenim a sobre. Dijous serà la primera jornada a temps complet del Primavera Sound, amb un cartell que com últimament passa, aclapara per interessant i per extens i que comença fort amb caps de cartell com Björk, l'avantguardista artista islandesa, que presentarà el seu fosc novè disc, 'Utopia' (2017), fet en col·laboració amb Arca, a qui també veurem al festival; l'elegància convertida en músic es diu Nick Cave, que al costat dels seus Bad Seeds escupirà els temes del seu emotiu i trist 'Skeleton Tree' (2016), del qual veurem interpretar temes en directe per primera vegada a Barcelona; la banda de Philadelphia The War on Drugs, que amb 'A deeper understanding', ha igualat els elogis del seu ja aclamat anterior disc 'Lost in the dream' (2014), que va portar a tota la premsa internacional a agenollar-se als peus del seu rock clàssic; els mítics Sparks, l'inclassificable duo de Los Angeles format pels germans Ron i Russel Mael, que presentaran en directe el seu 23è disc, 'Hippopotamus' (2017); el retorn del hip hop del nord-americà Vince Staples; el pop electrònic i vitaminat del trio britànic Chvrches, que presentarà el seu esperat nou disc, 'Love is dead' (2018); Fever Ray, projecte en solitari de la sueca Karin Dreijer, meitat de The Knife, que també té nou àlbum, el contagiós 'Plunge' (2017); l'electrònica de Floating Points, nom artístic del productor i doctor en neurociència Sam Shepherd, que actuará en format directe i farà també una sessió de 6 hores; Nils Fr