Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Accions que demostren que l'esport sí aporta bons valors

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Portem una setmana on només es parla de l'enfrontament Rossi - Márquez. La rivalitat entre aquests dos pilots, que ja ha passat a ser una de les més calentes de la història del motociclisme, ha anat massa lluny. Fa un parell de dies, dos periodistes italians es van veure implicats en una baralla amb el pilot de Cervera i alguns familiars seus a la casa del pilot. Aquesta és sens dubte la cara més lletja de l'esport, la de la violència, la falta respecte i el menyspreu. Però aquest cap de setmana també hem viscut un dels moments més emocionants dels últims anys. Que el rugby és un dels esports més nobles i honestos no és novetat i ho hem tornat a comprovar. Els All Blacks (la sel·lecció de rugby de Nova Zelanda) havien guanyat el mundial i estaven celebrant el mundial quan un noi va saltar el cordill de seguretat per abraçar els seus ídols. El que ve després ho podreu descobrir a continuació, dins d'aquest recull que demostra que l'esport sí aporta bons valors a la societat. Que n'aprenguin els esportistes d'elit!

1.- Al futbol sembla que tot s'hi val per enganyar l'àrbitre. Simulacions d'agressions, gols amb la mà i les famoses 'piscines' estan a l'ordre del dia però en aquest cas el jugador del Werder Bremen va reconèixer el seu error i li va demanar a l'àrbitre que anul·lés el penal assenyalat. Aaron Hunt va demostrar ser un senyor com cal:

2.- Fa un any i mig, el jugador del Dnipro Jaba Kankava va salvar la vida del seu rival Oleh Huseiv, capità del Dinamo. Aquest últim s'estava tragant la seva pròpia llengua i Huseiv ho va evitar. Les imatges posen la pell de gallina...

3.- Un altre cop el futbol com a protagonista i també un dels futbolistes més polèmics del món. Paolo Di Canio, jugador del West Ham, no va voler marcar un gol fet al veure que el porter de l'altre equip s'havia lesionat. Fair play!

4.- Ara sí toca veure l'acció de Sonny Bill Williams. El jugador dels All Blacks estava celebrant el títol de campions del món de rugby a l'estadi de Twickenham. Un jove fan salta la valla i s'abraça al jugador. El que ve després va fer que tot l'estadi aplaudís d'emoció.

5.- A l'esport la paciència és clau, i més en moments com el següent. Ballesteros, un futbolista dur que jugava al límit, no va reaccionar bé amb Puyol i aquest, en comptes de seguir amb la baralla la va evitar. Un exemple, si senyor!

 6.- I per acabar, el respecte cap a l'àrbitre és essencial i la base de tot esport competitiu.

Últimes notícies

    Publicitat