Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bestiari festiu

Begoña García Carteron
Escrit per
Begoña García Carteron
Publicitat

La Mercè és el moment que les bèsties de nombrosos barris surten de festa. Tot un seguici d’animals fantàstics que s’obren pas ballant i omplint d’espurnes els carrers. No es tracta de qualsevol bèstia, no, sinó de les que conformen el bestiari festiu de la ciutat, una tradició que es remunta a l'època medieval.

Les més conegudes estan liderades per l’Àliga, que balla a Barcelona des del segle XIV, i són les que integren el seguici popular de la ciutat. Entre aquestes, les més temudes són la Víbria, un drac femella de pits encisadors, i la Tarasca, una cuca fera que tant escup aigua com foc.

Entre la resta de bèsties hi ha una gran quantitat de dracs, mascles i femelles. El drac reptant de Gràcia, el drac volador de la Sagrera, el Farfolla de la Sagrada Família, inspirat en un drac de ferro trobat en un magatzem de Gaudí...

També hi ha altres animals mitològics, com el Griu de les Corts, amb cos de lleó, ales, cap i potes davanteres de falcó. I tot tipus d’éssers ferotges. Entre els més inquietants trobem el Ca Cerber Bretolàs de Sant Andreu del Palomar, a càrrec de la colla La Satànica. També el Tolc del Clot, una gàrgola voladora que treu foc pels queixals, les mans i les ales. I la diabòlica Porca de Sant Antoni, que treu foc per vuit punts del seu cos.

S’exposen a l’Ajuntament fins al dissabte 19 a les 21 h, quan surten per passejar el seu foc en cercavila.

Últimes notícies

    Publicitat