Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les 10 millors sèries per veure a HBO Espanya

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

Feia temps que s'anunciava però ara sí que sí, HBO ja ha aterrat a Espanya. I ho fa modestament sense aplicacions per a Smart TV, ho fa sent accessible a través de l'ordinador, de l'app per a mòbils i tablet, o d'Apple TV. Si ets d'escarxofar-te al sofà hauràs de, o ser client dels contractes cars de Vodafone, o fer allò d’endollar el cable hdmi o el Chromecast a la TV.

Tot i això, el catàleg és generós i ens planteja el gran dilema del serièfil... On m’he de subscriure? Amb quina plataforma m’he de casar? Netflix, Wuaki, Filmin, Movistar+ o HBO?

Cada una ofereix unes particularitats diferents i aquí us desvetllarem les 10 sèries que només trobaràs a HBO i que potser us fan decantar la balança per la plataforma nord-americana, o com a mínim, a usar el mes gratis que ofereix abans d’apoquinar els 7,99 al mes.

1. The Night Of.

Una de les sèries de l’any sens dubte. Estil clàssic HBO en aquesta adaptació de la britànica ‘Criminal Justice’ de Peter Moffat. El millor dialogista d’Estats Units, Richard Price, adapta la sèrie que havia de ser per a James Gandolfini, però que degut a la mort de l’actor finalment encarna John Turturro. Millor no saber res de la trama, el pilot us donarà un cop de puny a l’estomac que voldreu mirar-la tota seguida. Sèrie en majúscules.

2. The Young Pope.

Fans de ‘La Grande Bellezza’? Fans d’’Il Divo’? Fans del director italià Paolo Sorrentino? Aquesta és la vostra sèrie. ‘The Young Pope’ se centra en la vida de Pius XIII, el primer Papa estatunidenc de la història, que vol revolucionar l’esglesia. La sèrie d’HBO es va estrenar al darrer Festival de Venècia i alguns crítics ja l’han rebatejat com a “House of Cardinals”, comparant-la amb la sèrie de Frank Underwood. El càsting fa patxoca: Jude Law, Javier Cámara i Diane Keaton.

3. 'Westworld'

Si googlegeu Westworld, el primer que trobareu seran articles amb el titular: "És la nova Joc de Trons?”. Una recomanació: tanqueu el navegador i oblideu-vos del que heu acabat de llegir. Últimament el hype està aniquilant les noves sèries, carregant-se el nostre visionat verge. Entreu a Westworld sense esperar veure el nou Tyrion Lannister o la nova Daenerys Targaryen. Això sí, l’aposta de l’HBO fa salivar: un parc temàtic western futurista habitat per robots amb intel·ligència artificial. Cowboys i ciència ficció, sexy!

4. 'Vinyl'

Una sèrie per nostàlgics dels 70 i amants de la bona música. 'Vinyl' és una alenada de naftalina i Woodstock. Una mescla psicotròpica que vol convertir-se en icona i descoberta d’un moment històric musical. La sèrie pero serà un one-hit wonder, no tindrà segona temporada. Tot i que darrere la càmera hi havia Martin Scorsese, Terence Winter i Mick Jagger. A més, aquest últim, havia col·locat el seu fill James a la sèrie. En tots els sentits.

5. 'Divorce'

De 'Sexe a Nova York' a 'Divorce'. Sarah Jessica Parker torna a protagonitzar una sèrie després de 12 anys. I ho fa amb la intenció d’allunyar-se del glamur i la pompositat de Carrie Bradshaw, un dels personatges femenins pioners en parlar obertament de sexe a la TV. Després de la desfilada d’estrògens per les grans avingudes de Manhattan durant 6 temporades i 2 pel·lícules, Parker encarnarà a Frances, una dona que es replanteja la seva vida i decideix divorciar-se del seu marit.

Poca broma que el guió és de Sharon Horgan, la humorista darrere de la brillant ‘Catastrophe’.

 

6. 'Better Things'

El matrimoni artístic amb més personalitat de la TV torna intercanviant-se els papers. 'Better things' és la versió femenina de 'Louie'. La nova sèrie de Louis CK i Pamela Adlon que després de l’èxit de 'Louie', tornen a la càrrega amb una comèdia sobre el drama de la quotidianitat, però aquest cop amb CK darrere les càmeres i amb Adlon sent la protagonista.

7. 'Casual'

Una dramèdia sobre dos germans que per circumstàncies han de tornar a viure sota el mateix sostre. Una mare recent divorciada, amb la seva filla adolescent, i el bala perduda del seu germà. Dirigida per Jason Reitman (‘Juno’, ‘Up in the Air’) segueix la línia d’aquestes comèdies del drama vital, de les relacions amoroses passada una certa edat i d’adolescents que a vegades saben més de la vida que els propis pares.  

8. 'Preacher'

Basada en el còmic homònim de Garth Ennis, la troupe dels enfants terribles de la marihuana i comèdia americana: Seth Rogen i Evan Goldbgerg, s’uneixen amb Sam Catlin per parir una bogeria com ‘Preacher’. Una barreja de gèneres i d'universos que us pot conduir a la bogeria només amb el pilot. Aneu amb compte amb els predicadors!

9. 'Quarry'

Aquesta tardor, hi ha dues sèries que estaven en boca de tots els serièfils. Una era la ja mencionada ‘Westworld’, i l’altre és aquesta, apunteu el nom: ‘Quarry’. La sèrie tracta sobre un marine que torna a casa després de la guerra de Vietnam i és repudiat pel seu poble. Un drama policial fosc que arriba per substituir el buit existencial dels fans de 'Banshee' i que té un protagonista que recorda físicament al Rust Cohle de 'True Detective'. Bona merda.

10. Sèries mítiques de la HBO

Moltes d’aquestes sèries ja les hem vistes a Wuaki.tv o a Movistar+, però ara només estarán a aquí. Són les ‘The Wire’, ‘The Sopranos’, ‘Sexo en Nueva York’, ‘A dos metros bajo tierra’, ‘Carnivale’, ‘Roma’, ‘Boardwalk Empire’, ‘Generation Kill’... Totes les obres mestres a un click.

Què passa amb 'Joc de Trons'?

Hi ha diverses sèries HBO, que a mesura que vagin sortint aniran compatibilitzant emissió a HBO i a Movistar+. És el cas de 'Joc de Trons', 'Veep', 'Girls'... on les noves temporades estaran disponible a les dues plataformes. Però les anteriors aniran desapareixent de Movistar+ i només estaran a HBO.

Què passa amb les sèries HBO que no hi són?

Del catàleg general trobem a faltar ‘Oz’, ‘Deadwood’, la xilena ‘Prófugos’ i la txeca ‘Burning Bush’, però suposem que ja aniran arribant.

Resumint:

A falta de l’arribada d’Amazon, que té molts magatzems a Catalunya, però de moment poc contingut audiovisual disponible a la xarxa. Les plataformes ens estan donant més accés que mai a contingut, però ens haurem de rascar la butxaca si volem picotejar entre canals.

Últimes notícies

    Publicitat