Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sonia Sierra: "No donava per certa la notícia, però vaig preguntar per si de cas"

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La magnífica secció satírica de l’Edi Pou a Time Out, La Discoteca Fantasma, va tenir premi: després de llegir l'article PxSi-Perreo Pel Si, la portaveu de cultura de Ciutadans, la Sonia Sierra, va registrar aquesta pregunta a la Comissió de Cultura del Parlament: la Generalitat ha subvencionat l’associació PxS - PerreoPelSi? Segons escriu Pou, “és un projecte que vol acostar les tesis sobiranistes al públic llatí a Catalunya (...) amb el perreo més llarg del món! (..) milions de catalans, braç amb braç i paquet amb paquet”. Un projecte subvencionat per la Generalitat i que es consolidaria amb un programa a TV3 presentant per Antoni Bassas, Tres Pics i reggaeton, i que és estratègic pel triomf de la independència: “L’objectiu és desfer l’empat infinit entre el sí i el no a la independència”, explica una font anònima del Departament. “Analitzant el fracàs de Hillary Clinton, hem entès que si la comunitat llatina es mobilitza, el ‘sí’ triomfarà”. Tot és mentida, esclar.

Pregunto a Sierra –que té la gentilesa i el 'fair play' de tornar-me la trucada, i ràpid– com coi s’ho van empassar. Abans de tot, primer vol felicitar Pou per l'article, "divertidíssim". I s'explica: “Aquella setmana volien treure l’estàtua de Colom. I deien que Da Vinci era català. Quan passen coses tant rares, la notícia no ens semblava tant estranya, i vaig voler fer la pregunta per si de cas”, aclareix. És a dir, que la realitat política catalana és tant grotesca que les notícies frikis semblen reals. "No diria tant. Dit així sembla que al Parlament no es faci res. I això no es correspon amb la realitat, perquè tinc companys a tots els partits que treballen molt. Però aquesta història no seria el més estrany que ha passat".

Sierra tenia dubtes, esclar: "No donava per garantit que la notícia fos certa. Però per si de cas vaig voler registrar una pregunta per escrit: 'És certa la notícia'?". I per què aquesta insistència a esbrinar la veracitat d'un text satíric? "Sóc a la comissió de Cultura i hi ha una gran quantitat de xiringuitos polítics que s'emporten diners. Era una possibilitat estranya, però el que volia fer era preguntar i sortir de dubte"

Curiós que a un docent universitari que ha escrit un opuscle de 25 pàgines, 'Humor y crítica social en la red en el entorno del 15M', li passi la sàtira de gairell. O potser no: el seu partit està convençut que per culpa de la immersió lingüística els nens catalans no assoleixen les competències necessàries de castellà. La realitat –segons el darrer informe PISA, a Catalunya els nens tenen una comprensió lectora del castellà lleugerament superior a la resta de l’estat– no t’ha d’arruïnar mai una notícia falsa collonuda.

Últimes notícies

    Publicitat