Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cervesa Artesana

Les millors cerveses artesanes

L'univers de la birra es diversifica amb la popularització de les artesanes. Et donem algunes de les referències del moment

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Gairebé cap bar català posa tapa amb la consumició, ho sabem. Però el que sí que hi trobarem és una cada cop més gran predilecció per les cerveses artesanes. Barcelona, sense anar més lluny, s'està convertint en capital de la birra d'autor. Si voleu trencar amb la rutina, tastar noves combinacions de fermentacions naturals, tocs fruitals, maltes dobles o torrades intenses podeu començar amb aquestes sis referències en boca de tothom.

Moska - Poma (5%)

Moska - Poma (5%)

La seva sorprenent combinació d'ingredients inclou llúpols Centennial i Fluggel, closca de taronja i poma Golden macerada, element aquest últim que li aporta el seu sabor distintiu. La textura que la caracteritza és lleugerament tèrbola, una personalitat molt definida que li confereix la seva fermentació natural.

Espiga - Blonde Ale (4,5%)

Espiga - Blonde Ale (4,5%)

Estem davant de la rossa que pot democratitzar el consum d’artesanes (de fet, es pot trobar sense massa problemes a les grans superfícies). La seva composició és fresca, amargueta i de tocs fruitals. I, atenció, sense gluten! Celíacs, aquesta és la vostra cervesa.

Publicitat
Montseny – Aniversari IPA (6,4%)

Montseny – Aniversari IPA (6,4%)

Equilibri al tast. Estem davant d'un beuratge ben compensat. Comença per un bon cos, amb una escuma que mereix un capítol a banda i, finalment, el toc de llúpol clàssic d’aquest estil. Els paladars més selectes gaudiran de valent.

La Pirata – Tremenda (8,5%)

La Pirata – Tremenda (8,5%)

Fa honor al seu nom: Imperial IPA de llibre, on senyoregen llúpols Simcoe i Amarillo. Especialment indicada per als amants de la contenció ja que no és massa alcohòlica. En matèria de sabor presenta una amargor persistent i bona base de malta.

Publicitat
Rosita – Negra (6%)

Rosita – Negra (6%)

Ja d'entrada sorprèn la tria dels seus ingredients: brown ale amb avellanes d’Alcover. I Déu n’hi do si es noten! Tot i tractar-se d'una cervesa torrada resulta lleugera. No cal dir-ho, hi prevaleix la presència de malta.

La Calavera – Medical Stout (8%)

La Calavera – Medical Stout (8%)

Si busqueu alguna cosa diferent aquesta és la vostra birra ideal. Indicada per a les postres: fosca com el carbó, tocs de cafè, regalèssia i licor. L’ampolla de disseny medicinal ho diu tot al seu eslògan: infal∙lible per curar tots els mals.

On comprar-ne...

Lambicus
  • Botigues

Després de la trista pèrdua que va suposar el tancament de la botiga de La Maison Belge, el Henk va omplir el buit a l’ànima dels malalts dels llevats amb l’obertura d’aquest celler amb gairebé 500 referències i dues aixetes per acompanyar la seva oferta de productes típics. Imprescindible.

Bar Omar
  • Restaurants
  • Sant Gervasi - Galvany

Diagonal amunt, la cervesa artesana també té el seu punt de trobada en aquest acollidor store & bar (amb terrasseta, que en estiu s’agraeix), i que amb el pas del temps també s’ha convertit en tot un clàssic gràcies a les seves vuit aixetes i més de 250 referències. Tot un must de la zona alta.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues gurmet
  • Gràcia

Tal com afirmen els que en saben, la verdadera revolució cervesera resideix en el homebrewing. Si disposeu de les condicions de refrigeració i l’espai necessaris, aquí trobareu de tot per fer birra a casa: kits de 4 litres, barreges i ingredients a dojo, accessoris, cursos… i que tremoli Mikkeller!

La Flor de Llúpol
  • Botigues
  • Sant Andreu de Palomar

Al cor de Sant Andreu, podeu gaudir d’aquest celler amb més de 200 referències, quatre aixetes i una agenda farcida amb les seves experiències, que inclouen monogràfics de birres britàniques i alemanyes i una sessió de maridatge amb formatges asturians.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat