Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Slackline
© Carlota Martí

Slackline a Barcelona

Fixeu una corda entre dos punts... i a caminar i a saltar!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Potser no sabeu com es diu però segur que he vist a més d’un caminant o fent trucs sobre una corda per la zona del Fòrum o el Parc de la Ciutadella. No són funambulistes, són slackliners! La cinta per on caminen està feta de niló o de polièster, té suspensió, es balanceja... vaja que si us hi pugeu us podríeu sentir com en un llit elàstic però ben fi. L’slackline és un esport d’equilibri en què es lliga una corda plana de 2,5 o 5 centímetres a dos punts i un cop fixada comença la festa!

Sempre cal començar per aprendre a caminar

Si sou novells començareu amb una cinta que aixequi només uns pams de terra i el primer serà aprendre a pujar-hi i caminar. Un, dos, un, dos... moviments suaus, abdominals durs, concentrar el pes en una cama de davant que ha d’estar lleugerament flexionada i... respirar. El cos ha d’estar relaxat i la ment centrada al 100% en cada passa que doneu. “L’slackline és un esport molt passional. Quan comences veus que és impossible posar-te de peu però allà comença el repte. Tractes de caminar, de creuar, de fer girs... i passa el temps i t’adones que has après a fer un munt de coses”, qui parla és l’Ezequiel Troncoso, un dels pioners de l’slackline a Barcelona i practicant des del 2006.

Hi ha diferents modalitats d’slackline. Les més populars són el trickline –molt espectacular, es rebota sobre la corda i es fan trucs-; el longline –es camina sobre una cinta de només 2,5 centímetres i que fa més de 30 metres de longitud-; el highline –ubicades a més de 20 metres del terra- o el waterline –es munta la corda sobre l’aigua-.

 

 

On trobar-los
© Carlota Martí

On trobar-los

A Barcelona cada cop són més els que les practiquen tot i les dificultats per trobar espais on fer-ho. Es citen davant d’Òpium, de la central tèrmica del Besós, a prop del Vela o a la Ciutadella. Atreuen mirades i ‘ohs’ de curiosos que es queden embadalits però a l’Ajuntament sembla que encara no se l’han guanyat. “A la Ciutadella és on tenim una mica més de llibertat però també anem veient com apareixen arbrets o flors entre els troncs grans on fixem la corda i cada cop ens és més difícil col·locar-la”, explica l’Ezequiel.

 

Tot i això, la comunitat segueix creixent i a Facebook, el grup Slackline Barcelona té centenars de membres. Allà també hi és l’Ezequiel i si us adheriu, dia a dia veureu com es citen per fer trick o long cap a les cinc de la tarda. Si sou principiants us guiaran en les vostres primeres passes i si ja domineu l’slack trobareu amb qui compartir passió. Ah, i una web que us agradarà conèixer és la d’slacklife.org, genial per saber on comprar material. Si no sou de xarxes socials us bastarà amb acostar-vos a algunes de les zones que hem citat per començar a caminar.

Publicitat

Fes-te slackfriendly!

“És un esport molt complet. Es treballen molts músculs, es guanya consciència corporal i, si fas long, és ideal per meditar... vaja, nosaltres quan viatgem el primer que posem dins la bossa és la corda!” diu Troncoso. Divertit, dur però també relaxant... i espectacular de veure de ben a prop. L’slackline evoluciona, creix i demana pas i només espera que Barcelona respongui i li obri una mica més els braços. Va, a banda de posar-te guapa, fes-te slackfriendly!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat