Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cachitos

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Hi ha llocs que per la seva senzillesa fan desconfiar el comensal, pensa que no s'hi deu menjar bé i ja no hi entra. Hi ha llocs que per la seva magnífica decoració provoquen el mateix, però perquè intimiden. Molts barcelonins que passen per Cachitos i llegeixen com a propostes Tapes i copes, pot ser que passin de llarg, sense sospitar que darrere d'aquesta impactant decoració hi ha tot un gran concepte de cuina. Hi ha una oferta molt variada, implantada a sobre de la distribució de l'ampli local fruit de l'habilitat i el gust audaç d'Estrella Sallieti, autora dels millors ambients de la city. Ramon Bordas, un dels germans propietaris del grup Costa Este, ha volgut posar la seva empremta en aquest local i ho ha aconseguit. Si més no, pel que fa a l'aspecte culinari ha donat un cop d'atenció en posar al davant un xef com José Miguel Manzanal, nascut a Palència, cuiner itinerant en el passat per bons fogons amb l'únic afany d'aprendre i conèixer altres cuines i no pas per acumular currículum, el qual, per altra banda, és impressionant. Tornem a la distribució. En aquest local –avançat en el temps i que a Nova York o Berlín estaria rabiosament de moda– es pot gaudir, d'entrada, de la bona acollida i per tant de l'excel·lent servei, de diferents ambients per a situacions diverses (parella, amics, copes, tapes, dinar o sopar) i d'una bona música ben seleccionada per a un moment de relaxació i plaer. Hi ha 55 tipus de sangries amb onze variacions de fruites, i en les nostres visites, hem confirmat que hi ha força consumidors d'aquesta beguda tan injuriada pels mals records del passat. Però anem a la cuina, parcialment a la vista, on Manzanal maneja un equip jove i entusiasta que obté grans resultats. Amb grans plats sense amaneraments, el seu èxit no és res més que el resultat de dos passos obvis, però sovint oblidats: una elecció sense prejudicis del bon producte (temporada i regió) i una elaboració amb el rigor que mana, més que el bon gust, el sentit comú. "Qui no ha viscut una matança, és difícil que faci bé el porc", sintetitza en Josemi, i això el defineix. N'hi ha diferents exemples que us recomanem tastar. Com el calamar de potera a la planxa, la patata i ceba que habitualment l'acompanyen són el farciment de tan magnífica peça. Excel·lent i original. Hamburguesa d'ànec i foie. Barqueta de bacallà amb pebrots. Canelons de pollastre de corral amb trufa o, simplement, una de les millors costelles d'ovella xurra. I, si volen, inoblidables chuletones de carn castellana. Les torrades de Santa Teresa, superiors. Visca el coratge d'en Josemi, la sapiència d'en Ramon i el savoir faire d'en Rony, bon conseller de vins i còctels! –Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Rambla de Catalunya, 33
Eixample Dret
Barcelona
08007
Transport
Passeig de Gràcia (Línies: L2-L3-L4)
Horaris
De dg. a dj. de 10 a 1 h. Dv. i ds., de 10 a 3 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà