Pel que fa al formatge, hi ha dues classes de persones: la gent a qui els agrada i els fanàtics del tema. A aquestes dues classes va dedicat aquest recull de restaurants i botigues on es respecta el caràcter gastrònomic i es mengen les millors varietats que podreu trobar a Barcelona de formatge.
NO T'HO PERDIS:
Formatgeries: el reducte dels gurmets làctics
On menjar el formatge més exquisit de Catalunya, Europa i el món
Cinc deliris de formatge
També t'agradarà
Aquest és el Top 10 del clàssic entrepà de pernil i formatge amb pa de motlle El rotund A El Tarannà, el nou local de moda al tan de moda carrer Parlament de Sant Antoni, fan una variant de bikini on, a diferència del que passa en altres ocasions, canvia el continent i no el contingut. En lloc de pa de motlle, el preparen amb pa de pagès acabat de sortir del forn Baluard de la Barceloneta (paraules majors) i torrat fins adquirir aquell punt de cruixent que rasca, rasca. La seva contundència acaba amb el mite que un bikini no atipa. El pagès del Tarannà no deixa insatisfet ningú. / Bikini de pagès: 3,30 € El francès A la Perla de Oro segueixen tallant i pesant el pernil dolç davant de la clientela. Però en lloc d’embolicar-lo perquè te l’enduguis, l’utilitzen per preparar alguns dels millors entrepans de la ciutat. La influència francesa, el propietari ve de més enllà dels Pirineus, també es fa notar al bikini. En aquest antiga botiga de queviures plena de delícies gastronòmiques el preparen amb emmental i el planxen dins d’una barreta estil baguet. Tot i que no figurin com a bikini, ofereixen variants amb formatge de raclette o reblochon. / Bikini amb emmental: 4,60 € El mallorquí A la Cerveseria de Gràcia sempre troben un forat per a qui arriba a misses dites, fins i tot els dies que mig barri s’hi ha instal·lat per veure el partit del Barça. Aquest és el regne dels grups i les famílies (fins i tot hi ha un racó perquè jugui la canalla), així que el menjar i els preus també
Els millors establiments per comprar i menjar productes de proximitat Slow Food, Km O, producte de proximitat... Digueu-li com vulgueu, tot apunta al mateix objectiu: la recuperació i reivindicació dels aliments que es produeixen a prop d'on es consumeixen. Una forma ecològica, saludable i alhora profitosa de menjar i viure. Coneixeu més establiments on poder menjar o comprar de proximitat? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Botigues Oli Sal Sandra Stefani, a la botiga Oli Sal, ens fa aquesta advertència: “Per sota de 5 euros el litre, cap oli d’oliva pot ser verge extra”. Pagant un xic més, a la seva botiga podem aconseguir una garrafa de cinc litres d’oli verge –un sabor incomparable– per 33 euros. Els màxims especialistes en oli de la ciutat disposen de 80 referències catalanes de totes les denominacions d’origen i també de totes les varietats d’olives, no només de la recurrent arbequina (tot i això, molt cotitzada per la seva suavitat). Rosses i Torrades Aquest celler especialitzat en birra sembla una convenció de l’ONU de països productors de cerveses (Dinamarca, Austràlia, Suècia, el Japó, per exemple), on Catalunya hi participa com a país de ple dret: disposen de fins a 23 marques de cervesa catalana artesana. A més de marques ja tan conegudes i apreciades com la Montseny i la Rosita, hi trobem cerveses amb noms que semblen grups de heavy metal extrem –Zulogaarden, cervesa artesana de Molins de Rei– i d’altres de desconegudes només en aparença, com la Fort, l’ela
Rastregem les millors lasanyes de Barcelona, un plat que ben fet és molt difícil de trobar La lasanya. Ai, la lasanya... Som davant el plat més maltractat -amb permís dels espaguetis a la carbonara- del fecund transvasament culinari Itàlia/Catalunya. Demanar lasanya és una ruleta russa: quantes vegades no apareix un infame congelat al plat, disfressat amb un excés de beixamel (també de pot!). La lasanya és un plat compromès: senzill i ben fet, és boníssim. De l'altra manera, ni en parlem. És per això que val la pena indicar els llocs on tracten aquest plat com es mereix. Els set millors llocs per demanar lasanya La Cucchiarella Lasanya parmesanaLa Cucchiarella s’ha fet una justificada fama pels voltants de la rambla del Raval. Els seus plats, elaborats diàriament, són, a més d’econòmics, molt gustosos i de rigorosa recepta italiana. N’és una de les mostres més fefaents la seva parmesana, una lasanya en què fines rodanxes d’albergínia reemplacen la massa de farina, qüestió que va molt bé a celíacs i i que encanta a vegetarians. Tots els plats que preparen són per portar o menjar en un lloc informal però confortable, lluminós i molt alegre. També ofereixen la lasanya típica amb salsa bolonyesa i beixamel, raviolis, nyoquis, saltat d’albergínies o bolets i plats de pasta com ara espaguetis o macarrons. Piazze d'Italia TradicionalNicola Marino, propietari del Pizze d’Itàlia (Casanova, 94. T. 93 323 59 77) sentencia que “la cultura nord-americana ens ha fet veure la lasanya co
Si us agraden les creps, no us perdeu cap d'aquests locals on les preparen amb cura, estil i bon gust! 'Galettes' de fajol o creps més fines de blat convencional. Dolces o salades. Un petit plaer a l'abast de totes les butxaques en temps de crisi. Fem un recorregut pels millors establiments on menjar-les. Bon appétit! Le P'ty Mon Petit univers bretó encapçalat per la Montse Bosch, que ja regentava el Ty-Bihan al mateix local. Entre les seves galettes de blat sarraí (fajol) hi ha diversos hits. Apunteu l’Espisal, amb salmó fumat, espinacs, brie, emmental i pesto verd o vermell; o la Vegetariana amb porros, ceba caramel·litzada, xampinyons naturals, espàrrecs verds, canonges, tomàquets cherry, nous i un toc oriental amb salsa de soja. Com a entrants, conserves bretones La Belle Iloise (sardines o tonyina sobre uns blinis). Krampus Sopars romàntics en un entorn bonic i que s’adapta a totes les butxaques. Això és el que podeu trobar en aquest restaurant de Sarrià. La base de les tradicionals galettes bretones es combina amb ingredients d’arreu del món en una cuina que és un obrador a la vista. Un exemple és la Italiana, amb tomàquet sec i mozzarella a dins i oli d’alfàbrega per fora. Tampoc no es queda curta la d’Ànec, amb una combinació de porros, pètals de pernil d’ànec i dàtils per sobre d’una base d’emmental. Delicioses. Crêperie Les 3 Pommes La Nelly i en Fréderic porten aquesta típica i acollidora creperia bretona des de fa 20 anys. Si voleu començ
Discover Time Out original video