La Federica

  • Restaurants
  • Mediterrània
Recomanat
0 M'encanta
La Federica
El Poble-sec

A tots els que desconfieu quan entreu en un lloc bonic, les línies que venen a continuació van per a vosaltres. Jo també formo part del club “Jo desconfio”. De fet, me’n podria erigir presidenta i estampar samarretes amb la cara d’algú amb el nas arronsat. El que em sap greu és que després de travessar la porta de La Federica m’he d’arrencar els meus prejudicis, perquè el bar del Poble-sec és un prodigi del disseny i, a més, ofereixen teca bona. 

 

En Marcos i en Diego, parella i propietaris, van obrir La Federica fa un mes i mig. Venien d’àmbits professionals diferents. Treballaven d’infermer, l’un, i d’advocat, l’altre. No havien tocat mai uns fogons i el que posseïen quan van començar l’aventura eren uns estalvis i uns quants quilos de bon gust. Els acomiadaments consecutius de les seves feines els va donar l’oportunitat de muntar un bar de tapes amb l’ajuda del seu amic i cuiner, en Sandro.


El responsable de les exquisideses de La Federica elabora tapes com la mousse de tomàquet sec, les amanides d’espinacs i taronja i unes albergínies escabetxades. Bon producte i elaboració casolana són els manaments de La Federica.  Serveixen còctels clàssics i una llista de vins curta però ben triada.

 

És possible que a algú se li escapi la bona feina de la cuina perquè els ulls es perden entre els detalls. El més espectacular, que dóna una fesomia única al local, és el mural de davant de la barra. Els dibuixos de Julio Fuentes formen una espècie de retaule cubista del Paral·lel on no hi falta detall. El Molino, el Bagdad, tots hi són representants a través de plastidécors. No es queda enrere el mobiliari colorista dels anys 60 i 70, per tot arreu. Taules de fòrmica i cadires (de quan el plàstic era un material que transmetia emoció) fan joc amb el terra esquitxat. 


Les distraccions no s’acaben. Al final del local, la sala s’eixampla i les parets es cobreixen dels rombes d’uns mitjons de senyor anglès. Alguns sobresurten de la paret i és que, darrere de la geometria, hi neixen uns punts de llum. La Federica vol tenir nom d’una vedet antiga del Paral·lel, però també gasta llinatge d’algú que sap, en un moment donat, oferir unes bones broquetes de pollastre o fer-nos feliços amb un vi negre de Cigales. –Montse Virgili.

Lloc de la ubicació La Federica
Contacte
Adreça Salvà, 3
Poble-sec
Barcelona
08004
Horaris De dt. a dj. de 19 a 1 h. Dv. i ds., de 19 a 3 h. Dg. de 19 a 1 h.
Transport Paral·lel (Línies: L2-L3)

Average User Rating

1 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:1
LiveReviews|0
2 people listening
Anna V

El local té molt poca llum natural. Sembla que han canviat de propietaris, ara el porten unes noies. Hem anat avui diumenge a fer un brunch i érem l'única taula. Els ous Joselito i Florentine no estaven malament, però no fan sucs naturals. No el recomanaria!