Le Cucine Mandarosso

  • Restaurants
  • Italiana
1 M'encanta
Le Cucine Mandarosso
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El rei de Le Cucine Mandarosso és Pietro Leonetti, un noi amb ulleres de pasta, arracades a les orelles i barbeta. Si no l’hagués conegut, pensaria que darrere d’aquesta abundància de rebost, hi ha una nonna italiana obsessionada que els seus cadells no passin gana. Res a veure. 

En Pietro prové d’Avellino, una ciutat del sud d’Itàlia a la regió de la Campània, i no havia estudiat a cap escola de cuina abans d’obrir el restaurant. El màxim contacte que havia tingut amb la cuina eren els macarrons del pis d’estudiants. De fet, d’aquella època es va endur l’Anna, companya de facultat, que ara és la cuinera de Le Cucine.

Els amics i la família deien: “Cuinen bé aquests nois”, i amb això en van tenir prou per muntar un acollidor restaurant de menjar tradicional italià. Com a bon esperit inquiet, en Pietro no podia conformar-se amb el típic restaurant de pizza o pasta i estovalles de quadrets. Així que va muntar un restaurant amb el bon gust d’algú que sap diferenciar una església del romànic llombard. Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. 

Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà.

Si preferiu cantar La Traviata, no hi falten les grans marques de vermut italià, els digestius amaretto i grappa, el limoncello de l’àvia del Pietro i tot el que us pugueu imaginar. Mentre aneu decidint què voleu dins la llarga llista, el Pietro us pot servir alguna de les especialitats pròpies del país pel que fa a aperitius: l’aperol soda, el Campari soda, l’apertas (aperol + cedrata), un spritz, un negroni, un americano... Uf.

Els vins de la casa són tots italians menys un del Priorat perquè el viticultor és client del restaurant. En Pietro els porta gairebé tots de la zona de la Campània. Diu que a prop de casa dels seus pares hi ha un monestir on uns frares elaboren uns licors d’herbes, fruits i altres delicadeses. La pròxima vegada que torni a casa és capaç de resar per poder-los portar al restaurant. –Montse Virgili

 


.

Lloc de la ubicació Le Cucine Mandarosso
Contacte
Adreça Verdaguer i Callís, 4
Born-Ribera
Barcelona
08003
Horaris De dl. a ds. d'11 a 1 h (cuina oberta de 13.30 a 16 h i de 21 a 00 h). Diumenge aperitiu italià a les 20.30 h
Transport Urquinaona (Línies: L1-L4)

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:2
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|2
1 person listening