El nom ja ho indica: aquí s'hi ve a menjar truita. En Joan Antoni Miró va començar molt jove en l'hostaleria, com a cambrer. I de formació culinària del tot autodidacta, el primer que va aprendre a fer va ser una truita (de fet, en els grans restaurants clàssics, la prova més habitual per entrar-hi a treballar era fer una truita a la francesa).
Les Truites va obrir el 1978 com a bar-restaurant, i Miró va trobar una vàlvula d'escapament per a la seva creativitat en la creació de truites insòlites. Sí, tot el ventall de receptes exuberants que més o menys us espereu, com per exemple de carabassó amb ceba o de bolets, o de patates amb xoriç. Però el paladar passa per la incredulitat i la rendició quan tastes la truita de croissant amb pernil ibèric. Miró, un home que ha sigut campió en les competicions de truites, ha desenvolupat estris específics per fer realitat les truites dins del seu cap.
Una truita fantàstica és la de botifarra negre amb cansalada, patata i pebre, un punt picant, que crea addicció. I cada dia hi trobareu una selecció de truites, amb una carta amb una quinzena llarga de receptes. Per cert, uns 13 euros podeu fer una degustació de tres talls de truita variats, que és un senyor dinar.