Mil921

  • Restaurants
  • Mediterrània
Recomanat
Ivan Giménez
Sant Gervasi - Galvany
Reserva una taula

Reserva ara

Quin és, en el fons, el motiu pel qual anem a un restaurant? Un. Divertir-nos  mentre assaborim gustos que ens fan viatjar als racons més recòndits de la memòria. I és que la cuina, quan és tractada amb una sensibilitat poètica, és un magnífic visat cap als paradisos perduts.

Amb cada un dels plats que el xef Àlex Suñé em va servir a la barra –perquè dino a la barra, prop dels fogons i al costat de la Irene, l’altra cap d’aquest restaurant bicèfal– tinc la sensació de recuperar la intensitat de gustos que semblaven morts per culpa d’una globalització mal entesa. En una campanya electoral, ICV es va inventar un eslògan que deia: “perquè el tomàquet tingui gust de tomàquet”. L’èxit polític d’ICV va ésser relatiu, però en una època com l’actual, en la qual vivim moments polítics tan estimulants, al Mil921 el tomàquet té gust de tomàquet,  i tots els productes tenen el gust que haurien de tenir si el món fos just. Amb tot, estem d’acord que la cuina de producte és un bé que s’ha de cuidar, però un producte, per molt biodinàmic que sigui, si és tractat per una mà poc destra, acaba perdent la dignitat. Per sort, l’Àlex combina allò que se li ha d’exigir a un cuiner: imaginació, ofici i respecte per bèsties mortes i pels clients vius.

Per aquesta raó, si aneu al Mil921 no deixeu de demanar l’amanida de tomàquet biodinàmica o diversos tomàquets de textures transversals, o l’ou de corral amb tòfona sobre briox amb mantega i crema de parmesà, o el sashimi de corball sobre una varietat de bolets de temporada amanits amb una vinagreta de soja i tòfona, o el bistec tàrtar. Us llepeu els dits? Doncs encara us falta un plat excels: l’arròs gran reserva, elaborat amb un arròs recuperat, el de Molí de Rafelet, que es menja al dente, i que, cuinat sobre carbó en una olla de sukiyaki, aconsegueix transmetre el gust del ferro i la brasa. Iaia, truca!

Ple com una bóta i a punt d’explotar de plaer, vaig acabar amb uns formatges del país. Les varietats, Tou de Til·lers, Botàs, Olost i Veciana, van discórrer tranquils per un paladar pel qual havien transcorregut dos rius de bons vins. Un Pardas Rupestris Blanc i un Parés Baltà Mas Petit.

Havia llegit alguns comentaris que deien que el Mil 921 és perfecte per menjar en parella. Sí, tenien raó, però també és perfecte per menjar sol, sense converses d’una quotidiana banalitat que distreguin el diàleg entre el comensal i els productes que formen qualsevol dels plats que tan bé prepara Àlex Suñé.

Lloc de la ubicació Mil921
Contacte
Adreça Casanova, 211
Sant Gervasi
Barcelona
08021
Horaris De dl. a ds. de 13.30 a 16 h i de 21 a 24 h
Transport Gràcia (FGC), Muntaner (FGC)
Preu 45 € / 60 € menú degustació
LiveReviews|0
2 people listening