Petit Comité

Recomanat
Petit Comite
Dreta de l'Eixample

El Petit Comité ha renovat els seus aires a la cuina, l’ha millorada i ara ofereix una carta molt intel·ligent i pràctica basada en una elaboració senzilla, sense desmesurades pretensions, a partir de productes de molt bona qualitat. I, el més important, sota la supervisió del xef Nando Jubany, qui va delegar els fogons al Fran, un jove xef que s’està guanyant la clientela fidel i la nova del restaurant del passatge de la Concepció.

A l’ambient modern, de bon gust i ben distribuït del restaurant, hi faltava una oferta com la que impulsa Jubany a petició del grup Majestic, al qual pertany el local. En el capítol per picar, les croquetes del rostit, l’ensalada russa i els calamars a la romana són una excel·lent targeta de presentació del que arribarà. El farcit de les croquetes, melós i gustós, i l’ensalada russa es podria dir que són dels millors de la zona de l’Eixample. ‘De l’hort i del bosc’, n’arriben els entrants més interessants, entre els quals sobresurten uns calamarsets de platja amb el seu sofregit i el bacallà fumat amb olivada.

Però és en el capítol de ‘La grana i la pasta’ on es troba el millor entrant calent: els canelons trufats de festa major, creació de Nando Jubany i en aquests moments uns dels millors de la ciutat. De beixamel, la correcta; i en lloc d’un farcit que no faci olor i només tingui gust de pollastre o de foie gras, un de carn rostida, comme il faut. Excel·lent plat on la trufa hi té una subtil presència i desapareix un cop acomplerta la funció d’agradar a la boca. Aquest sol plat hi justifica una visita, tot i que també ho faria el rossejat de fideus que es proposa en el mateix capítol. Dos arrossos més, el de pagès a la cassola i el mariner a la gandula, completen el trio.

El rap al forn amb patates, la tonyina amb samfaina i un pop a la brasa amb puré de patates rústic són la millor oferta de les llotges de peix, i pel que fa a la carn, es pot assaborir un autèntic fricandó de vedella, les galtes de porc amb naps o un magret d’ànec de gla amb peres de Puigcerdà, o deixar-se temptar per la brasa.
Per concloure l’àpat, les catànies del Penedès amb malvasia de Sitges són unes postres lleugeres. Francisco, l’amabilíssim maître, és l’encarregat de la carta de vins i promet ampliar-la i millorar-la.

Lloc de la ubicació Petit Comité
Contacte
Adreça Ptge. de la Concepció, 13
Barcelona

Horaris De 13 a 16 i de 20 a 24 h. Dl. tancat
Transport Passeig de Gràcia (L2-L3-L4)
Preu De 35 a 60 €
LiveReviews|0
2 people listening