Topik

  • Restaurants
  • Cuina contemporània
Recomanat
L'Antiga Esquerra de l'Eixample

La ‘febre’ creadora d’Adelf Morales, sobretot després de la seva experiència al Japó, és una de les grans novetats i un dels grans encerts d’aquest principi d’any. Va acabar el 2013 instal·lant una sàvia barra d’ostres, on es poden trobar bons productes de diferents mars: com l’ostra Marinter núm. 2, francesa i mediterrània natural de gust iodat i carnós; l’ostra Pousse en Claire, també francesa natural de sabor marí i iodat de l’Atlàntic; la Gouthier, de gust suau i menys salada per la seva proximitat al pol nord, i l’ostra Super King de Cambados, de Galícia i natural, d’un sabor més dolç i menys salat, i que inunda la boca amb la seva rodonesa. Finalment i nova, ja que no ve ni dels mars de Galícia ni de França, l’Adelf ha trobat una ostra holandesa plana natural, d’un gust més dolç i que no té el caràcter salat de les que hem mencionat abans. Molt suau i adaptable a un vi rosat del Penedès.

Com a piscolabis, com a aperitiu, com a entrant, qualsevol d’aquestes ostres, amb un bon vi blanc, sobretot si és un xarel·lo del Penedès.
La barra té molta acceptació, però l’Adelf no es queda sols en aquest terreny. A la seva carta ofereix quatre ostres fregides, gustosíssimes i diferents, i que no competeixen amb les crues. 

Darrere de les ostres fregides ens orientem cap a l’ostra a la brasa, preparada amb salsa ponzu. Aquesta salsa és més aviat un tipus de vinagreta, molt utilitzada a la cuina japonesa per donar frescor i lleugeresa, que es prepara a base d’aquest cítric nipó, el yuzu, barreja de taronja i llimona, i un vinagre d’arròs. L’ostra en un xopet amb sake i amb ous de peix volador també pot ser molt bé una tapa per iniciar una experiència al Topik. Finalment tenim un trio d’ostres amb diferents salses, que és on intervé amb més força la sorpresa, l’inesperat.

Amb la permanent aportació de l’Eva, responsable de la sala, aquesta parella té sempre el seu restaurant ple i s’hi ha de reservar, sobretot al migdia. Ofereixen un menú del dia, un altre menú de sis tapes escollides pel xef, un arròs i postres, i una sèrie de tapes i platets.

Lloc de la ubicació Topik
Contacte
Adreça València, 199
Eixample Esquerre
Barcelona
08011
Horaris De dt. a ds. de 13 a 16 h i, de 20 a 24 h. Dl. i dg. de 13 a 16 h
Transport Passeig de Gràcia (M: L2-L3-L4), Provença (FGC)

Average User Rating

2 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:1
  • 1 star:0
LiveReviews|1
2 people listening
Steve P

I can't believe you actually recommend this place. You have so many awesome recommendations, and I went here last January and I was more than disappointed.

Unfriendly service, average food quality. Based on the reviews on other websites, this restaurant looks more for older, and Catalan people. Tourists and foreigners seem not to be really welcome. Maybe just an impression, but the web-reviews confirmed it.


Anyhow, just wanted to let you know.

Cheers, Steve