Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona Gallery Weekend 2023

  • Art, Galeries
  1. BGW 2022
    Cecília DíazBGW 2022
  2. BGW 2022
    Cecília DíazBGW 2022
Publicitat

Time Out diu

Tot el que podràs veure a les galeries de Barcelona pel Gallery Weekend

Quan passem per davant de l’aparador d’una galeria tendim a contemplar-la des de fora. No pensem que podem travessar el llindar i passejar pel seu interior, tranquil·lament. Tampoc caiem que les galeries són sempre gratis i que, a dins, contenen obres d’artistes consolidats i peces de creadors que comencen a brillar. Per això, el Barcelona Gallery Weekend celebra cada any un cap de setmana llarg d’activitats, xerrades i exposicions a les galeries de la ciutat, perquè les tinguem al punt de mira i les veiem com el que realment són: agents culturals plens d’energia que volen oferir-nos el bo i millor de l’art

La novena edició d’aquest esdeveniment serà del 14 al 17 de setembre. Aquest any, 27 galeries d’art -21 a Barcelona, 5 a l'Hospitalet de Llobregat i 1 a Santa Margarida i els Monjos- s’han posat d’acord per exposar prop de 70 artistes procedents de 20 països i oferir una extensa agenda d'activitats per a tots els públics. 

Entre l’extensa programació del Barcelona Gallery Weekend hi ha una retrospectiva, a la galeria Ana Mas Projects, de l’artista abstracta i conceptual espanyola Berta Cáccamo o la proposta d’orferbreria de Teresa Estapé que es podrà veure a la Chiquita Room. A Bombon Projects, l’artista Enric Farres Duran exposarà peces que exploren els mecanismes de la mirada i la galeria àngels barcelona acollirà obres de Joan Fontcuberta. A Dialica, l’artista Estella Rahola meravellarà al públic amb les seves escultures de vidre bufat i a la galeria ADN exposarà l’obra de l'artista de renom internacional Bouchra Khalili. A més, les peces inquietants que combinen art i artesania de Yolanda Tabanera ocuparan la galeria Artur Ramon Art i, a la Galeria Mayoral, s’hi podrà veure una mostra de l’artista català Jordi Alcaraz basada en la idea del rellotge de sol. 

El programa expositiu de Barcelona Gallery Weekend es complementa amb les ARCO Gallery Walks, –rutes guiades gratuïtes per les galeries participants amb l’acompanyament de professionals del món de l’art–, Passejos de les Comissàries –set textos-guia realitzats per set comissàries del context local que proposen itineraris per visitar les galeries–, i BGW Familiar –activitats per famílies amb infants–. Tot plegat fa d’aquesta festa de les galeries el moment de l’any idoni per reivindicar aquests espais com a generadors de cultura i de coneixement, llocs d'experimentació i descobriment que permeten la connexió i trobada entre artistes, col·leccionistes, públic i institucions.

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà