Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Joieres (1965-1990). Entre l’art i el disseny' al Museu del Disseny de Barcelona

  • Art, Disseny
  1. Teresa Capella
    Foto: Disseny HUBTeresa Capella
  2. Ninon Collet
    Foto: Disseny HUBNinon Collet
  3. Angeles L . Antei
    Foto: Disseny HUBAngeles L . Antei
Publicitat

Time Out diu

Fins al 28 de novembre, el museu acull una mostra de la modernització de la joieria catalana a través de les peces de 12 joieres innovadores

Un complement pot dotar d'elegància, brillantor i caràcter un 'look', fins i tot si aquest és una joia petita. I això les joieres del segle passat ho sabien a la perfecció.
A partir dels anys seixanta, joieres com Ninon Collet, Mariona Lluch, Montserrat Guardiola o Teresa Capella van introduir al nostre país la modernitat de la 'nova joia': un moviment que qüestionava l'alta joieria i sobreposava la creativitat a l'ús de materials nobles i que ara podreu descobrir del 23 de setembre al 28 de novembre al Museu del Disseny de Barcelona sota l'exposició 'Joieres 1965-1990. Entre l'art i el disseny'.
Aquesta nova manera d'entendre la joieria va portar a la creació de galeries, associacions com Orfebres FAD i la involucració de dones en aquest art. I és que fins aleshores, tot i la llarga tradició joiera a Catalunya, no es coneixia cap dona que s'hi dediqués.
El rol d'elles en el moviment sovint ha passat desapercebut, és per això que el Museu dona llum a la feina de 12 joieres dels anys seixanta fins als noranta i ens porta una petita mostra d'unes peces de joieria que van ser confeccionades entre l'art i el disseny.
A més, Disseny Hub Barcelona també acollirà dues mostres més relacionades amb el món de la joia.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà