Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 'Joieres (1965-1990). Entre l’art i el disseny' al Museu del Disseny de Barcelona

'Joieres (1965-1990). Entre l’art i el disseny' al Museu del Disseny de Barcelona

Art, Disseny Fins al diumenge 28 novembre 2021 Gratis
Teresa Capella
1/3
Foto: Disseny HUBTeresa Capella
Ninon Collet
2/3
Foto: Disseny HUBNinon Collet
Angeles L . Antei
3/3
Foto: Disseny HUBAngeles L . Antei

Time Out diu

Fins al 28 de novembre, el museu acull una mostra de la modernització de la joieria catalana a través de les peces de 12 joieres innovadores

Un complement pot dotar d'elegància, brillantor i caràcter un 'look', fins i tot si aquest és una joia petita. I això les joieres del segle passat ho sabien a la perfecció.
A partir dels anys seixanta, joieres com Ninon Collet, Mariona Lluch, Montserrat Guardiola o Teresa Capella van introduir al nostre país la modernitat de la 'nova joia': un moviment que qüestionava l'alta joieria i sobreposava la creativitat a l'ús de materials nobles i que ara podreu descobrir del 23 de setembre al 28 de novembre al Museu del Disseny de Barcelona sota l'exposició 'Joieres 1965-1990. Entre l'art i el disseny'.
Aquesta nova manera d'entendre la joieria va portar a la creació de galeries, associacions com Orfebres FAD i la involucració de dones en aquest art. I és que fins aleshores, tot i la llarga tradició joiera a Catalunya, no es coneixia cap dona que s'hi dediqués.
El rol d'elles en el moviment sovint ha passat desapercebut, és per això que el Museu dona llum a la feina de 12 joieres dels anys seixanta fins als noranta i ens porta una petita mostra d'unes peces de joieria que van ser confeccionades entre l'art i el disseny.
A més, Disseny Hub Barcelona també acollirà dues mostres més relacionades amb el món de la joia.

Per Time Out en col·laboració amb Disseny Hub Barcelona

Detalls

Lloc de la ubicació Disseny HUB
Web del lloc ajuntament.barcelona.cat/dissenyhub/ca
Telèfon de la ubicació 932 56 68 00
Adreça Plaça de les Glòries Catalanes,38
Barcelona
08018
Transport Glòries (L1)

Dates i hores

També t'agradarà