Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Feminismes! L’avantguarda feminista dels anys setanta. Coreografies del gènere

  • Art
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Feminismes!
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Amb la ressaca de les mobilitzacions massives del 8M, el CCCB posa el focus en les diferents expressions feministes en l’art. Sota l'etiqueta 'Feminismes!' es presenten dues exposicions interconnectades: 'L’avantguarda feminista dels anys 70. Obres de la Verbund Collection' i 'Coreografies del gènere'; una extensa proposta que mostra els vincles i desacords entre el feminisme d’avantguarda i l'actual.
La primera és una gran retrospectiva entorn de l'eclosió feminista que aplega 200 obres d'una seixantena de creadores. Artistes que, a través de la foto, el vídeo i la performance, i utilitzant el seu cos amb altes dosis de paròdia i provocació, van reescriure el cànon de la història de l'art. Una multiplicitat de veus –Ana Mendieta, Francesca Woodman, Valie Export, Martha Rosler i Esther Ferrer, entre d'altres– que s'enfrontaren a les mateixes problemàtiques oferint una nova representació de la dona.
'Feminismes!' fa un salt de mig segle fins a arribar als nostres dies. El feminisme s'ha diversificat i apunta cap a múltiples direccions: es qüestiona a si mateix, s'escriu en plural i s’alia amb altres lluites socials. Les artistes que formen part de 'Coreografies...' –Lúa Coderch, Maria Llopis, Núria Güell i Mireia Sallarés, per citar-ne algunes– són una nova generació que té interioritzat allò que ja van explorar les pioneres: "El que és personal és polític", però van més enllà i denuncien el racisme, la transfòbia, l’especisme, l’homofòbia... I és que la revolució serà feminista o no serà!

Escrit per
Aina Mercader

Detalls

Adreça
Preu
6 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà