La Nuri i el seu marit Jordi van obrir el Bar Núria a Poblenou l'any 1962, després d'haver après a cuinar les receptes de la mare i l'àvia. Després de 60 anys i tres generacions, Família Nuri va reobrir el Bar Nuri a la Rambla de Poblenou el 2022, i ben aviat es van posicionar com a bar local favorit dels veïns del barri. No és cap misteri el perquè: en la seva segona seu, al Time Out Market Barcelona, hi trobareu totes les tapes icòniques i bàsiques que t'esperes del teu bar local –tapes de bandera, que en diuen ells– cuinades amb la solvència marca de la casa: unes croquetes de campionat, uns calamars a l'andalusa frescos i ben fregits, una ensaladilla russa preparada com Déu mana... Racions per compartir que fan que les forquilletes volin de plat a plat com avions de reacció!
Però com explica la Laura Noguera de Família Nuri, un valor afegit important de la seva proposta és treballar amb producte de temporada i vehicular-lo en llaminers plats fora de carta, que sovint toquen el xup-xup i el sofregit. Així, segons temporada, us hi podeu firar uns bons sonsos acabats de pescar, uns pebrots del Padrón en el seu moment òptim –s'han de menjar entre primavera i principis de tardor, per cert–, tellerines a la planxa amb all i julivert o fins i tot una tapa de fricandó o un got d'escudella quan són mesos de fred.
CARTA DEL BAR NURI
Olives variades del Pinyol de La Boqueria
Pernil ibèric Juan Manuel, DOP Guijuelo
Taula d'embotits ibèrics
Pa amb tomàquet
Ensaladilla russa amb ventresca de tonyina
Ensaladilla russa amb tàrtar de gamba
Calamars a l'andalusa
Patates braves
Ració de croquetes de pernil ibèric (4u.)
Ració de croquetes de galta ibèrica (4u.)
Xips d'albergínia amb mel de canya i pell de llima
Ous de Calaf estrellats amb pernil ibèric
Ous de Calaf estrellats amb foie
Panet de calamars a l'andalusa
Pepito de filet de vedella amb ceba confitada