Buenavista Bar

Bars i pubs, Cerveseria Sants
4 de 5 estrelles
Buenavista Bar
1/2
Buenavista Bar
Buenavista Bar
2/2
Buenavista Bar

L’ensalada russa de la casa és suprema. De les millors que he tastat a Barcelona. No es queda enrere la cecina: gustosa, generosa, sensual. Les canyes petites? Volen. El canell del Jordi les clava. Si en demaneu una, no serà l’última. Patates gruixudes amb seitons? Festival a la barra. I no cau un plat de 'dakos' (una amanida grega que fan a la perfecció, segons veus autoritzades) perquè tenim un sopar. Tot i així repassem els oferiments en una pissarra amb tapes que és gairebé un reclinatori.

Això és el Buenavista, amics, un bar de veritat. Un senyor bar. Un lloc que ha sabut mantenir-se en la sintonia de Sants i, amb només quinze mesos de vida, convertir-se en un referent del barri. Perquè el Buenavista és un bar que combina matèria primera excel·lent amb un estil modern, però alhora de barri, definit per una barra metàl·lica amb rajola, un mobiliari retro i un meravellós cartell a l’entrada que et transporta a altres temps.

Vins, vermut, canyes, gin amb llimonada (Xoriguer!)... Qualsevol got amb alcohol serà benvingut en aquest mirador de Sants, un indret miraculós on la gentrificació i els guiris encara sonen a ciència-ficció. Buenavista: el nom no podia ser més encertat.

L'escriptor Sebastià Portell ho corrobora: aquí preparen el millor 'dakos', una mena d’amanida grega, del Barcelonès i part de l’estranger. Un local amb un aire molt de Williamsburg, el barri de moda a Nova York, però al bell mig de Sants. En Jordi, el propietari, ens té una mica consentits: li demanarem que ens posi el disc 'Viure a Barcelona' (1979), de la Feliu, en bucle i a tota pastilla, i ens farà cas. Sabies que les lletres d’aquest LP les va escriure en Guillem d’Efak, poeta, cantant i mite sexual? La Feliu, a més d’una geganta al seu nom, s’ha assegurat sempre de tenir els millors lletristes.

Per Òscar Broc

Publicat

Lloc de la ubicació Buenavista Bar
Contacte
Adreça Del Sant Crist, 23
Barcelona
08014
Horaris De dt. a dv. de 18 a 23.30 h. Ds. de 12 a 16 i de 19.30 a 23.30 h. Dg. de 12 a 16 h.
Static map showing venue location
LiveReviews|0
2 people listening