Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Les Truites
Foto: Sergi Maneja

Els 7 millors restaurants de truites de Barcelona proposen la seva versió amb Lay's

Hem seleccionat els millors establiments de la ciutat experts en la tècnica del típic plat d’ou i patates i junt amb Lay's, els hi hem demanat que preparin una truita feta amb les mítiques xips! 7 meravelles per llepar-se els dits de l’1 al 17 de desembre!

Time Out en col·laboració amb Lay's
Publicitat

Una truita de patates feta amb patates de bossa?! Una retòrica escandalosa que no és la primera; grans xefs i 'celebrities' havien promogut aquesta versió antany. El pioner d'aquest fenomen culinari va ser ni més ni menys que Ferran Adrià. Anys més tard, es va comentar a un programa de TV i la recepta s'ha acabat viralitzant a TikTok, just després que Lay's llancés una campanya amb l'spot que demostra que fins i tot els més escèptics queden encantats amb una truita elaborada amb les seves patates, a través d'un experiment ciutadà amb gent real. Un plat en frenesí que ara arriba a la carta dels set millors locals de truites de Barcelona seleccionats pels crítics de Time Out i amb unes de les patates més icòniques del mercat, les Lay's. Durant tres setmanes podreu tastar truites gurmet reinterpretades pel cuiner de cada local: amb ceba caramel·litzada, embotits carnívors, formatge, a l'estil de Galícia, amb romesco... De tots els colors!
És una col·laboració de grans noms, amb restaurants brutals i xefs de renom: Los Tortíllez, Les Truites, Mantequerías Pirenaicas, Colmado Wilmot, Arume, Tremendo i Flash Flash. Us narrem com cadascun d'ells ha fet volar la creativitat al servei d'una truita de Lay's exquisida. Volta i volta i... ja és al plat!

Los Tortíllez
Foto: Sergi Maneja

1. Los Tortíllez

Aquest bareto en ple Eixample s'autoproclama com la llar de les truites (ho anuncia a l'entrada del local) i s'ho té ben merescut: reivindicant les truites 'de tota la vida' a un bar de barri 'de tota la vida'. Però per confirmar la norma, cal excepcions; com la truita de Lay's que farà per a l'ocasió!
Los Tortíllez s'aventurarà a fer la creació amb més enumeració de tota la ruta: patates Lay's, ou (per suposat), salsa Espinaler, musclos, escabetx d'oliva Gordal i anxova del Cantàbric. Tot un còctel d'aperitius que, evidentment, no és el farcit de cap truita tradicional, però que sí que està construïda a força de clàssics. Preu: 10,50 €.

- Consell de Cent, 299. M: Universitat (L1, L2)

Les Truites
Foto: Sergi Maneja

2. Les Truites

El primer que va aprendre a cuinar el xef de Les Truites no podia ser una altra cosa que una senyora truita. I des de llavors, la creativitat ha anat sumant punts i receptes al repertori, cada cop més abundant, fins al punt de necessitar un local on preparar-les totes. Antoni Miró va posar-hi solució obrint un establiment en el seu honor al 1978.
Si us agrada la combinació entre dolç i salat, no us podeu perdre la Lay's del Miró de les truites, anirà ben carregada de ceba caramel·litzada! A més, estarà dins de les opcions del bonus que us permet escollir-ne tres talls per 13,50 €. Feu-vos l'assortiment al vostre gust i gaudiu del 'crispy' de les xips mentre se us fon tot l'ou i la ceba al paladar!

- Viladomat, 324. FGC: El Putxet

Mantequerías Pirenaicas
Foto: Sergi Maneja

3. Mantequerías Pirenaicas

Altres bars ja havien triomfat gràcies a les seves truites en l'espai que ocupa Mantequerías Pirenaicas (des del 2015), enmig d'un barri tradicional a El Putget i Farró. Casualitats de la vida o màgia negra? No ho sabrem mai, però el que està clar és que el xef Miquel Puchol és un bruixot de les barreges d'ous i de les remodelacions de locals.
Degusteu la seva versió de Lay's amb ceba caramel·litzada per 5,80 €, mentre us acomodeu a un local modern i net que conserva alguns detalls antics, com el marbre i la barra i mostrador metàl·lics.

- Muntaner, 460. FGC: Pàdua

Colmado Wilmot
Foto: Sergi Maneja

4. Colmado Wilmot

De quina manera es pot fugir de la cara fosca del 'colmado'? Convertint-lo en un personatge internacional! Al bar castís, el seu creador Eugeni de Diego (un dels excaps de cuina de l'era gloriosa d'ElBulli i actual propietari de tres restaurants exitosos) li va sumar el cognom de John Wilmot, un poeta anglès i llibertí. Tota una operació molt ben aconseguida per fer mal d'ulls a la densitat que carrega l'imaginari del 'colmado'. Colmado Wilmot és definitivament un lloc amb truites de primera i platets d'estil popular que no perden la frescor.
Deixeu-vos seduir pel seu pinxo de Lay's, una truita de patates amb xistorra al mòdic preu d'11,90€. Tan tradicional com fora de llei!

- Calvet, 28. FGC: Muntaner

Arume
Foto: Sergi Maneja

5. Arume

L'Arume és un restaurant de gallecs que han fet la volta al món. Cuina contemporània gallega? També, però sense perdre ni un pèl l'essència tradicional i en una casa reformada del segle XIX. Hi trobareu plats de totes les contundències i especialitzats en l'elaboració de la truita de patates a l'estil Betanzos, una tècnica gallega (com no podia ser d'una altra manera). La diferència amb les truites normals és que és el triple de cremosa, poc quallada i amb una elevada proporció d'ou. És la vostra oportunitat per tastar-la amb base de patates Lay's! Us costarà 9 €.

- Botella, 11. M: Sant Antoni (L2)

Tremendo Bar
Foto: Sergi Maneja

6. Tremendo Bar

Tremendo serà el festí que us feu en aquest bar! Una truita Lay's amb calçots, romesco i ceba caramelitzada: el més pur hedonisme català... a mans d'un xef madrileny!
Daniel Molina és l'atrevit que ha creuat fronteres per dirigir Tremendo Bar, una cuina sense complexos on això de les calories i les nacionalitats, rai. Allò important és el gaudí, i per això tenen una tècnica secreta: influències internacionals, truites poc fetes i al moment i una secció de tapes peculiars. Preu: 13€.

- Consell de Cent, 12. M: Tarragona (L3)

Flash Flash
Foto: Sergi Maneja

7. Flash Flash

Més de mig segle de vida no ha erosionat als Flash Flash, al contrari. Clamen ser el primer restaurant modern d'Espanya, aplicant el concepte dels restaurants de menjar ràpid (inexistents a la Península en el seu moment) i elevant-los a una categoria superior. Un indret diàfan amb tots els detalls del luxe i poblat per mestres en l'art de la truita. Comproveu-ho a la ruta Lay's amb una truita de patates Lay's amb salsa aperitiu. Si voleu saber quin és l'ingredient secret, haureu d'anar presencialment a provar-la! El preu serà de 8,50 €.

- Granada del Penedès, 25. M: Diagonal (L3, L5)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat