Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Terraza Del Claris

 • Bars i pubs
 • Eixample
 • preu 3 de 4
 1. La Terraza del Claris
  © Tina SchmechelLa Terraza del Claris
 2. La Terraza del Claris
  © Maria DiasLa Terraza del Claris
 3. La Terraza del Claris
  © Maria DiasLa Terraza del Claris
Publicitat

Time Out diu

Aurelio Morales (1983, d’Alcalá de Henares) al Claris: va guanyar una Michelin al Cebo de Madrid el 2016, i va aterrar a la Terrassa del Claris a mitjans del 2017. “Pressió? En aquesta feina vens pressionat de casa”, riu. La seva no és una assessoria Michelin típica: coneix (i estima) el terreny. Encara més: defineix la cuina de la Terrassa del Claris –un restaurant on tot l’any es pot menjar a cobert amb vistes als terrats de l’Eixample noble– com a “cuina de km 500, el menú Madrid-Catalunya en la seva màxima expressió, perquè em considero mig català”. Morales –tatuatges i verb directe– va començar als 17 anys al Miramar. “No sabia ni on era Llançà, però vaig veure un anunci i sabia que hi havia platja”. I  s’hi va tirar de cap.

Aquell estiu “no va veure la platja ni en pintura”, però l’aprenentatge al Miramar pre-Michelin –amb un Pérez lluitant per empènyer més enllà la seva cuina– va fer sortir el cuiner que duia dins, quan de petit “cuinava el cap de setmana amb la mare”. Morales, a la Terrassa, no presenta carta: prefereix dir què fa d’una carta “evolutiva, on els plats entren i surten”, i ara n’hi entraran uns quants de traca.

Morales no creu en les fusions per se: “Sembla que un guisat o una bona truita no tinguin valor en l’alta cuina, perquè no els hi donem”, i prefereix mesclar territoris d’Espanya més que no pas la fusió internacional. I fa mars i muntanyes acollonants: com un xip de lletó de vedella que seria l’equivalent càrnic de l’ortiguilla (etèria i de sabor penetrant i bàsic), els seus ja clàssics peus de porc amb carabiners i bolets (un trip Huelva-Berga que fa trempar) o un garrinet cruixent amb coco que és un desfici.

I defuig l’etiqueta de gastronòmic per a la Terrassa: “No ho som. El Cebo és un gastronòmic pur, aquest és un restaurant ni millor ni pitjor, més tranquil, si saps què vull dir”. Oi tant: hi ha restaurants dos estrelles desenfadats i n’hi ha on et sents el convidat de Dràcula. Que la normalitat et sorprengui és realisme màgic. Aneu-hi!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Carrer de Pau Claris, 150
Eixample
Barcelona
08009
Transport
Diagonal (L3)
Publicitat
També t'agradarà