Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Comentaris homòfobs: crim i càstig

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

És fascinant que al segle XXI, en l'època 2.0 en què l'aleteig d'un compte de Twitter de la Xina es converteix en huracà en qüestió de minuts entre els tuitaires de tot el món, encara hi hagi eixelebrats que continuïn fent comentaris homòfobs, racistes, masclistes o contra qualsevol altre col·lectiu d'éssers humans que ells, per algun esperpèntic raonament, consideren inferior. Precisament, si té una virtut la viralització és que sovint aquests comentaris provoquen la reacció que es mereixen. L'últim exemple de la llista de poca-soltes és el DJ lituà Ten Walls que ha estat expulsat del Sónar pels seus comentaris contra la comunitat LGBT.

També en el terreny musical, però en aquesta ocasió en el de la música clàssica, l'Òpera de Sidney va acomiadar la soprano georgiana Tamar Iveri ara fa un any després que les marxes gais al seu país li provoquessin una reacció al·lèrgica d'especial virulència al seu facebook. Jutgeu vosaltres mateixos: Jo em sentia profundament orgullosa pel fet que la societat de Geòrgia acostumava a escopir a aquestes marxes. Si us plau, aturin amb molt vigor els intents de portar les masses fecals d'Occident a la mentalitat de la gent a través de mitjans propagandístics. Tot i que va esborrar el post del seu mur i va demanar disculpes, Iveri es va quedar sense interpretar Desdèmona a l'Otello de Verdi que tenia programat l'auditori australià.

També Los Chunguitos, fent honor al seu nom, van proferir comentaris que farien enrojolar un neandertal amb frases mítiques com ara: "Puc tenir un fill molt lleig, nan, guerxo... Però maricó o lesbiana no el vull". Olé tu. Els rumberos van haver d'abandonar la casa de Gran Hermano Vip i després, esclar, van venir els desmentits i les disculpes. Ells, asseguren, no tenen res en contra dels homosexuals: '¡Que vivan los gays!'

Ni tan sols Eurovisió, que ha enganxat al televisor generacions i gernacions de gais i lesbianes, ha aconseguit estalviar-se la rauxa homòfoba. Recordeu l'any passat Conchita Wurst? Doncs un dels favorits d'aquella edició era un armeni que responia al nom artístic de, compte que fa mal, Aram MP3. Quan li van preguntar sobre Wurst va respondre: "Acabo d'adonar-me que estarem en el mateix escenari, ja que com a part d'Eurovisió tots els representants haurem d'interpretar una cançó junts. Si volen saber la meva posició, quan passo per Kom Aygi –un parc del centre de la capital armènia freqüentat per gais i transsexuals–, accelero el cotxe. En aquest cas, intentaré aguantar-ho com pugui". No és difícil imaginar que molts votants recordessin els seus comentaris i finalment Conchita va passar-li la barba per davant dels nassos i va guanyar el concurs de cançons amb l'èpica i melindrosa 'Rise like a phoenix'.

 

La llista de personatges públics, ja siguin polítics, esportistes o artistes, que han pixat fora de test és més extensa que la seva substància grisa. Si no fos perquè són altament ofensius podrien resultar fins i tot graciosos per la ridiculesa de les barrabassades. Ho deixem aquí... De moment.

Últimes notícies

    Publicitat