Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

David Byrne fitxa Maria Rodés per a un festival a Londres

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Maria Rodés havia estat escoltant 'Rei Momo' (1989), primer àlbum en solitari de David Byrne després que Talking Heads entressin en l'hiat que uns anys després donaria pas a la seva dissolució, la setmana en què li va arribar la invitació de l'heroi novaiorquès d'actuar al festival Meltdown de Londres que ell comissaria aquest estiu.

“Potser sonarà una mica infantil, però em fa molta il·lusió el simple fet que hagi tingut el detall d'escoltar el disc, ha estat tot un regal”, diu Rodés. Parla de 'Maria canta copla' (2014), la seva col·lecció de versions de cançons populars espanyoles com 'Tatuaje', 'Ay pena, penita, pena' i 'El día que nací yo', passades per un tamís del pop atmosfèric. Jordi Freixa, àlies Nore, de Chesapik, el segell que va editar l'àlbum, el va enviar a Byrne, i ell, àvid musicòfag –cosa evident pel catàleg de Luaka Bop, la discogràfica que va formar a finals dels 80–, el va escoltar. I és evident que li va agradar, fins al punt de programar-la a l'edició del festival londinenc que comissaria aquest any. “Sobretot n'admiro la curiositat –diu Rodés–. Li agrada col·laborar amb altres artistes, Caetano Veloso, St. Vincent..., i descobrir músics d'arreu del món. Es nota que la seva inquietud per la música és genuïna”.

El Meltdown és un festival anual que se celebra des del 1993 i que cada any fitxa com a comissari una gran figura de la música; han precedit Byrne en el càrrec David Bowie, Patti Smith, Morrissey, Yoko Ono, Ray Davies, Ornette Coleman, Jarvis Cocker, Nick Cave i Antony Hegarty, entre d'altres. De l'edició d'aquest any, a Rodés, que actuarà per primer cop a Londres, li fa especial il·lusió compartir cartell amb Anna Calvi i David Longstreth (Dirty Projectors). Però també destaquen Young Marble Giants, SUNN O))), un concert de gamelan –el macroinstrument de percussió indonesi: un festí per als sentits– i la projecció de 'There will be blood', de Paul Thomas Anderson, amb la partitura de Jonny Greenwood (Radiohead) interpretada en directe per la London Contemporary Orchestra, entre d'altres. Formen part del cartell músics d'Espanya (la 'cantaora' Estrella Morente), els Estats Units, Itàlia, Nigèria, el Regne Unit i Rússia. “És bastant eclèctic i espero que tothom hi pugui fer descobriments, fins i tot jo”, ha dit Byrne.

Per al seu debut a la capital britànica Rodés encapçalarà un sextet amb guitarres, secció rítmica i percussions. El repertori combinarà coples i temes propis. Rodés ja està treballant en temes nous i espera publicar un nou àlbum de cara al 2016.

Últimes notícies

    Publicitat