Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Xavier Franco
© Maria Dias Xavier Franco

Xavier Franco s'emporta el Saüc de l'Hotel Ohla

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Petit terratrèmol en l'star system de la cuina barcelonina: Xavier Franco, el xef del Saüc, amb estrella Michelin, ha explicat en exclusiva a Time Out Barcelona que acaba de tancar el seu restaurant a l'Hotel Ohla, a Via Laietana.

La causa, segons Franco, són les divergències amb Aqua Hotel a l'hora de traslladar el Saüc al nou hotel de la cadena, que obrirà a finals d'any al número 289 al carrer Còrsega. Franco explica que «el trasllat implicava un canvi en el contracte mercantil. I la proposta que m'han fet és inacceptable perquè quedava a les seves mans tot el poder executiu i de decisió sobre el meu restaurant. Una cosa que ara sí que tinc. No podia posar en mans d'altres persones la meva marca, senzillament perquè el que cuida la meva marca sóc jo».

Franco –que va traslladar el Saüc a l'Ohla quan va obrir, el març del 2011– diu que la proposta de trasllat al nou hotel –on hi havia hagut la seu de l'INCASOL– era per millorar: però ressalta que el tarannà «intervencionista» de la nova direcció de l'hotel ha impedit el canvi. «Deixar en mans d'aquestes persones decisions importants del restaurant és impossible», valora.

De moment, el xef -que va partir peres amb l'Ohla el divendres de la setmana passada– està buscant nova ubicació pel Saüc, un dels restaurants on millor i amb més potència es reinterpreta la tradició catalana de la ciutat. Vol reobrir el més aviat possible. «Vull mantenir l'estrella, els de la Michelin ja estan al cas i no vull allargar aquest procés massa temps».

Des de comunicació de l'Ohla anuncien que han obert un nou restaurant que ocupa l'espai del Saüc, La Plassohla Espai Gastronòmic, i que ha sigut escollit com a seu oficial de l'entrenament de l'equip espanyol del Bocuse d'Or Spain Team, on el nou xef xef i guanyador del premi Bocuse d'Or d'Espanya, Juan Manuel Salgado, es prepararà per la seva participació en el concurs europeu que tindrà lloc el pròxim mes de maig a Budapest. Sobre la marxa del Saüc s'han limitat a comentar que «ja no forma part de l'Ohla Hotel».

Últimes notícies

    Publicitat