Perfumeria Prat

Botigues El Gòtic
0 M'encanta
Guarda-ho
Perfumeria Prat

L’incendi del Liceu el 1994 i la reconstrucció posterior van desterrar de la zona comerços històrics de la Rambla i el carrer Unió: la farmàcia Cercavins, la parada de la llibreteria Salas a l’entrada d’artistes del teatre, la perfumeria Prat... Aquest últim establiment estava molt vinculat a l’activitat liceista i comptava, a més de la perfumeria clàssica, amb un assortiment de productes professionals. La relació amb el món del teatre es va reprendre molt abans que el nou Liceu s’inaugurés ja que, des del juliol del 1996, la perfumeria Prat va tornar a obrir portes.

Ara, des de l’altre cantó de la Rambla, continua tenint les principals marques del sector, des de perfums fins a tractaments de cosmètica però la seva basa forta continua sent el maquillatge, de carrer i professional. L’especialització de la perfumeria Prat és la caracterització, sigui per a l’escena (teatre, òpera, dansa) o per al cine, amb marques internacionals com Kryolan, o catalanes com Harlow. La botiga la va obrir, el 1932, en Francesc Prat Planas. Ara la porten els néts, Anna, Albert i Francesc Prat. Quan es va enderrocar l’edifici del número 53 de la Rambla, es va desmuntar el mobiliari i el sostre de ceràmica, i es va col·locar a la nova botiga.

Sembla que l’emplaçament antic (a tocar del Liceu) havia estat la seu d’un dels fabricants de perfumeria més importants de la segona meitat del segle XIX: Émile Renaud Germain. L’industrial francès s’havia establert a la Rambla el 1847 i fabricava sabons i articles de perfumeria. El record de la firma viu a la memòria popular gràcies un cartell de Ramon Casas: Renaud Germain. Perfumería Fina y Jabones.

Per MG

Publicat

Lloc de la ubicació Perfumeria Prat
Adreça La Rambla, 68
Ciutat Vella
Barcelona
08002
Transport Liceu (M: L3)
LiveReviews|0
2 people listening