Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Twerk

Twerk a Barcelona

Aprengueu a moure el cul amb control al ritme de la música!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

“Tens un molt bon cul!”. Pam! Us ho han dit mai? A nosaltres sí! I no ens ho ha dit un Don Juan de discoteca. L’afirmació la signa Aida Prima Cali, instructora de twerk. Us posem en context? El twerk és un tipus de ball que es basa en moure malucs i natges en un moviment de rebot que va de dalt a baix i de banda a banda. Sensual, provocatiu, sexy... ho és! I, tot, al ritme que marquen cançons de hip­hop, trap o dancehall. Vaja, que el cul és l’eina principal i la idea és aprendre a moure’l amb control i de moltes formes diferents.

Amb el cul llest però no gaire en forma, ens acostem amb curiositat a una de les classes de twerk que fan a Rítmic BCN. L’ Aida, membre d’Spanish Twerk Company, marca la pauta i ens adverteix: “La majoria de gent que ho prova, torna!”. Fem un escalfament –intens­, amb flexions, moviments de malucs i natges, esquats... Durant la primera mitja hora de classe se centren en això i en treballar exercicis específics de GAP per guanyar força i flexibilitat a la zona protagonista. “El cul es pot moure de moltes maneres però la majoria de moviments demanen flexibilitat. Si en guanyes, llueixen molt més”, diu Cali.

Com és el nostre primer tastet de twerk, comencem pels bàsics. Cos a terra i a contreure natja esquerra i dreta. A continuació, el mateix però de genolls, de peu... “Genial aquest cul independent!” Ho pillem ràpidament, es veu que el nostre cul està ben ensenyat i accepta fàcilment l’ordre que li enviem des del cervell. Seguir el ritme a base de contraccions és un dels objectius, ara, Cali ens diu que el moviment principal és moure el cul com si fos una bombolla amb vida pròpia.

Publicitat

Feta la introducció, el grup es concentra en practicar parts de la coreografia que porten treballant des de l’inici de mes. Així és com funcionen les sessions. Cada trenta dies comencen un nou ball i un cop après i arribats a finals de mes, l’Aida porta càmera i prem el rec. I les alumnes? Es vesteixen i es pinten per l’ocasió. Avui, d’estil militar i amb tres ratlles negres i verdes a cadascuna de les galtes.

“Encara que no ho sembli hi ha tècnica al darrere. El moviment s’ha de controlar i es necessita pràctica. Hi ha molts que diuen que fan twerk però potser per moure el cul, mouen també altres parts del cos que haurien d’estar immòbils”. Una d’elles? Miley Cirus. La cantant nord­americana és una de les responsables del boom del twerk gràcies a la seva polèmica actuació als MTV Awards del 2013. El mes passat les noies de l’Aida van ballar al ritme d’un leitmotiv que deia: ‘Stop twerk like Miley' on li enviaven un missatge a Cirus i al món: “Segur que ho podeu fer molt millor si veniu a les nostres classes!”. Entès Miley?

Publicitat

El cul és l’actor principal i les nostres companyes de classe el mouen amb ganes i actitud. Els hi agrada perquè es diverteixen, milloren i guanyen autoestima. “En la nostra societat sembla com si la noia perfecta hagués de tenir un cos de 90­60­90. El twerk ens diu: Quant més cul millor! Les noies es senten millor amb el seu cos, més segures i es diverteixen ballant i expressant la seva sensualitat”, confessa Cali. Algunes no havien fet mai ball però amb el twerk han descobert una bona eina per moure’s i posar­-se en forma al seu ritme. Cadascú parteix des d’un punt i millora dia a dia. El més difícil, diuen, és deixar­-se anar!


Publicitat

Cul, moviments sensuals i sexis... Difícil tenir bona premsa? “Encara hi ha un tabú. Molts en veure els moviments que fem diuen que és un estil de ball denigrant per la dona. I només ens estem movent en llibertat! Què més dóna que moguin el cul, el ventre o la cama? No fem res dolent”, es defensa l’Aida. Amb l’objectiu de trencar tòpics i de guanyar en reconeixement treballen des d’Spanish Twerk Company. A Barcelona imparteixen classes en diferents horaris a Rítmic BCN (Vilamarí, 37) però també a Allsteps (Trinxat, 75), Bailongu (Passatge d’Usset, 11), Anytime Fitness (Sardenya, 69), CEM Icària (Av/ Icària, 167). Els preus oscilen entre els 30 i 35 € el mes depenent del centre. A tot arreu i a tota hora amb un protagonista: el vostre cul! El moveu? 
Si voleu que us entrin ganes de practicar el twerk, només cal que busqueu vídeos a Internet i veieu com n'és de divertit i quin cos tenen les noies que el practiquen cada dia.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat