Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Cervesa i tapes vegetarianes

Cervesa i tapes vegetarianes

Birra artesana i maridatge sense carn

Per Montse Virgili |
Advertising

La febre per la cervesa artesana ja fa estona que dura. Per això, i perquè els dos socis de l'Ale & Hop, l'Albert Coromina i el Giles Brown, són un parell de culs inquiets, han fet un salt més llarg. Dins aquest bar, acompanyen les birres de categoria marca de la casa amb plats vegetarians del mateix nivell. Coques de verdures ecològiques, hummus generosos, hamburgueses de seitan que res tenen a envejar a les de carn i pa fet a casa a preus raonables. Difícil de superar tanta excel·lència, oi?

La parella  ja ha pujat a sobre d'un altre fenomen, els brunch. Des de fa unes setmanes, en aquesta cerveseria del barri de Sant Pere, hi podeu esmorzar com uns reis els diumenges i aviat, els dissabtes. A part del cafè de filtre selecte que serveixen, podeu anar maridant amb cerveses cadascun dels plats d'aquests esmorzars de forquilla sense animals.

Deu varietats de cervesa en tirador
Si encara no hi heu anat mai, la varietat de cerveses de l'Ale & Hop us deixarà ben astorats. Ofereixen sempre deu varietats que canvien cada setmana. Pel que fa a estils de cervesa, no hi falten mai una cervesa rossa, una de blat, la negra, la torrada i una IPA. Però el més identificatiu del local és que, igual que al Mosquito, el restaurant de tapes orientals propietat del Giles, sempre hi trobareu dues cerveses de casc. És a dir, punxades directament del barril, sense afegir-hi el gas que provoca la pressió, una modalitat molt típica de les cerveses angleses.

Per servir com cal aquest bé de Déu cerveser, a l'Ale & Hop tenen un magnífic equip de cambrers en què el Pablo és el rei de la barra, no hi ha cervesa sense un somriure. L'Albert Coromina, un dels cervells de la cerveseria, m'avança que ja tenen un projecte per elaborar una cervesa pròpia a l'Ale & Hop. Mentre no es faci realitat, es dediquen a la tècnica del dry hopping, que consisteix a llançar el llúpol sec dins la cervesa.
A vegades, s'hi poden infusionar dàtils, fruites seques o altres aliments per donar-los aromes diferents. L'Albert avisa que a Itàlia ja han començat a elaborar cerveses delicioses amb aquesta tècnica. D'aquí a dos dies, segur que en podrem tastar una a l'Ale & Hop. I no serà per art de màgia. 

Informació pràctica

Bars i pubs, Cerveseria

Ale&Hop

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En sortireu mamats, us aviso. Crec que vaig comptar uns deu tiradors amb diferents marques de birra. Brutal. Els que volen fugir de les cerveseries massificades estan d’enhorabona, perquè aquesta és la cerveseria indie de Barcelona per antonomàsia. Ja ho sabeu... S’imposen els hitsunderground, les cerveses més trendy, les marques més cool, les barreges més atrevides. Vaig deixar-me aconsellar, i em va caure davant dels nassos una poció perversa d’ordi i sang del mateix Satanàs; es diu Mikkeller i us canviarà la vida. I si voleu trobar el camí de tornada a casa, acompanyeu la degustació amb alguns del exquisits platets que surten de la cuina: consell d’amic.

Advertising