Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Palau Robert

  • Museus i institucions
  • Dreta de l'Eixample
Palau Robert
Time OutPalau Robert
Publicitat

Time Out diu

El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic.

Detalls

Adreça
Pg. de Gràcia, 107
Eixample
Barcelona
08008
Transport
Diagonal (M: L3-L5)
Horaris
De dl. a ds., de 10 a 20 h. Dg. i festius, de 10 a 14.30 h

Què hi ha ara mateix

Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya

La primera gran exposició dedicada completament a la indústria del videojoc a Catalunya ha arribat a Barcelona. Com es crea un videojoc? A partir d'instal·lacions immersives, continguts interactius i jocs, tots els públics podran descobrir el procés de creació darrere d'un videojoc. Quins són els perfils professionals que hi ha darrere d’aquestes obres interactives? Quines diferències hi ha entre les desenvolupadores “Triple A” i les “indie”? Com és que Barcelona s’ha convertit en una de les grans capitals dels videojocs per mòbil? Les respostes d'aquestes preguntes es troben dins de l'exposició, acompanyades d'una radiografia actual del sector a Catalunya. També expliquen el videojoc com a fet social que genera una comunitat, els diàlegs entre els jugadors i com es manifesten els mitjans de comunicació i els creadors de contingut. L'objectiu és arribar a tan aficionats com a persones que mai s'han acostat al mitjà interactiu, és per això que l'exposició té un caràcter divulgatiu i també lúdic. 'Nova Pantalla' vol reivindicar el videojoc com un producte cultural d'interès artístic, per tant, a l'espai es projectarà un vídeo immersiu creat expressament per a l’ocasió, una obra que introdueix els visitants dins dels mateixos videojocs.

Maçons! Una mirada actual a una institució centenària

  • Història

El Palau Robert inaugura el 13 de maig 'Maçons! Una mirada actual a una institució centenària', una nova proposta expositiva que estarà disponible fins al 28 d’agost a la sala 1 del palau.  L’exposició se centra en la història, característiques i singularitats de la maçoneria, una institució que té les arrels en el segle XI, però que es va desenvolupar tal com ara la coneixem a partir del segle XVIII. També hi podreu conèixer alguns dels maçons més il·lustres del país i es mostraran els aspectes més polèmics i l’evolució al llarg dels segles de la maçoneria arreu del món.  Aquesta mostra gratuïta ha estat promoguda per la Direcció general de Difusió i comissariada pel periodista Enric Calpena. A més, l’exposició ha comptat amb l’assessorament de persones vinculades a la maçoneria, com Josep Brunet, maçó i patró de la Biblioteca Arús, fundada per Rossend Arús, un històric de la francmaçoneria catalana del segle XIX.

Publicitat
També t'agradarà