Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Greta, l'Alexa catalana
FOTO: ShutterstockGreta, l'Alexa catalana

Així serà l’Alexa catalana: audioguia i experta en el país

Rep el nom de Greta i és un dispositiu d’intel·ligència artificial que servirà d’audioguia per fer turisme cultural a Catalunya

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Tots coneixem a l’Alexa, aquell altaveu d’intel·ligència artificial que semblava arribat del futur i que només havíem vist en pel·lícules. Des de fa uns anys ja és una realitat en moltes cases i, com acostuma a passar quan una cosa és un èxit de vendes, li surten competidores al mercat. Ara ha nascut la seva "cosina" catalana. Es diu Greta i és un dispositiu d’intel·ligència artificial, creada per un exalumne de la UOC, que farà al paper de guia turístic per Catalunya.

Un grup de tres professionals està treballant en el desenvolupament d’aquest aparell intel·ligent que ja va ser  finalista del programa anual d'emprenedoria de la UOC. Gràcies a la intel·ligència artificial, tenir a la Greta mentre fem turisme cultural serà com disposar d’un guia humà, ja que l'aparell es relacionarà amb l'usuari de manera bidireccional utilitzant la parla.

Sala del MNAC
Sala del MNACFOTO: Shutterstock

La funció principal de la Greta serà oferir informació clara i completa, a més de contestar dubtes que li plantegi l’usuari, sobre qualsevol exposició, obra o autor. "El que fem és treballar amb guions molt complets, en què, al marge d'unes explicacions estandarditzades de les obres, que és com es fa la producció d'una audioguia, es recolliran les preguntes més freqüents per atendre els dubtes de l’usuari", va explicar Xavier Domènech, cap del projecte.

Aquest invent, a més d’acostar-nos més a la innovació i el món tecnològic, també tindrà altres avantatges. En primer lloc oferirà una experiència més completa, dinàmica i personalitzada a l’usuari que estigui fent turisme, i en segon lloc també beneficiarà als museus que veuran reduït el cost de la producció respecte al d'una guia tradicional.

Greta encara no està al mercat però els seus creadors confien a poder tancar els primers acords de col·laboració durant el pròxim semestre per desenvolupar-la ja comercialment al llarg del 2021.

 

NO T'HO PERDIS: El personal sanitari, educadors i treballadors de residències entraran gratis als museus de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

 

Últimes notícies

    Publicitat