Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arriben els Gemínids, la pluja d'estels més potent de l'any

Escrit per
Laura Masià
Publicitat

Després d'una de les pluges d'estels més famoses de l'any, la pluja de Perseids del mes d'agost, també conegudes com les llàgrimes de Sant Llorenç, arriba la pluja dels Gemínids, amb el seu punt màxim la nit d'avui dijous 13 de desembre al divendres 14. La dels Gemínids, tot i ser menys coneguda que la dels Perseids, té més estels, i es poden veure de manera més regular que les llàgrimes de Sant Llorenç. Avui, es podran veure de 50 a 100 estels per hora -si els núvols ens deixen-, els dies posteriors es continuaran veient però amb menys freqüència, tot i que el cap de setmana, seran més visibles gràcies la lluna.

La pluja d'estels es produeix quan la Terra en el seu recorregut al llarg del sol es creua amb un cometa o asteroide. Això és el que passarà aquesta nit amb la pluja dels Gemínids, una cua de pols o fragments del cometa provinent de l'asteroide 3200 Faetón que es tornarà incandescent quan la terra passi per l'òrbita de l'asteroide. La pluja dels Gemínids sembla que provingui de la constel·lació Gèmini (bessons), d'aquí el nom del fenomen.

Ja ho sabeu, si les llàgrimes de Sant Llorenç van ser tan efímeres que no les vau poder veure, pugeu a Collserola per veure la pluja d'estels del Gemínids. Recomanem anar a llocs elevats i evitar la contaminació lumínica, també nuclis urbans, i sobretot, ser molt pacients, ja que el cel núvol que s'espera aquesta nit no ens ho posarà massa fàcil. Cap a a les dues de la matinada s'espera que la posició de la constel·lació Gèmini al cel sigui la més favorable per veure-les millor. Si no hi ha sort, caldrà intentar-ho el cap de setmana.

NO ET PERDIS: Els millors llocs per veure pluja d'estels.

Últimes notícies

    Publicitat