Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Calendari 2021
Foto: Shutterstock

Calendari 2021: els dies festius i ponts que us animaran l'any

Catalunya tindrà 12 dies festius i cada municipi dos dies més de festes locals el pròxim any 2021

Esther López
Escrit per
Esther López
Publicitat

Quants dies festius tenim el pròxim any? Ja, encara no ha acabat el 2020 i ja estem pensant en el 2021. Però aquest any està sent tan terrible que és millor mirar cap endavant i pensar en allò que vindrà. Per això hem obert el calendari de 2021 i hem buscat els ponts i dies festius que ens esperen per marcar-los a l'agenda en vermell. 

Els primers dies festius del 2021 seran l'1 i el 6 de gener, l'1 cau en divendres i el 6 en dimecres, feu bé els càlculs per agafar-vos vacances i poder gaudir d'un aqüeducte més que un pont. Fins a la Setmana Santa, que cau del 2 al 5 d'abril, no tornem a tenir dies festius. L'1 de maig cau en dissabte i el 24 de juny, Sant Joan, en dijous. El 15 d'agost, l'Assumpció, torna a caure en cap de setmana, aquesta vegada en diumenge, és a dir, tindrem un dia lliure menys entre setmana. També, el 26 de desembre, Sant Esteve, cau en diumenge i, per tant, tampoc serà festiu. Però encara hi queden dies! L'11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, el 12 d'octubre, la Festa Nacional d’Espanya, l'1 de novembre, Tots Sants, el 6 de desembre, el dia de la Constitució, el 8 de desembre, la Immaculada, i, el 25 de desembre, Nadal, cap d'ells cau en diumenge i, per tant, segueixen sent festius. 

En definitiva, Catalunya tindrà 12 dies festius el 2021, més dos dies més que se sumen a cada municipi, és a dir, les festes locals.

Els festius de Barcelona seran la Segona Pasqua o Pasqua Granada, que el 2021 és el dilluns 24 de maig; i la Mercè (24 de setembre), que cau en divendres.

Tots els festius a Catalunya:

  • 1 de gener (Cap d’Any)
  • 6 de gener (Reis)
  • 2 d’abril (Divendres Sant)
  • 5 d’abril (Dilluns de Pasqua Florida)
  • 1 de maig (Festa del Treball)
  • 24 de juny (Sant Joan)
  • 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)
  • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya)
  • 1 de novembre (Tots Sants)
  • 6 de desembre (Dia de la Constitució)
  • 8 de desembre (la Immaculada)
  • 25 de desembre (Nadal)

Quants ponts llargs hi haurà?

El primer possible pont és al juny per Sant Joan, del dijous 24 al 27 de juny. Encara que el divendres no és festa, si el podeu lliurar hi ha la possibilitat de fer un pont, ja que el dia 27 cau en diumenge. A l'octubre torna a passar el mateix, ja que el dia 12, que és festiu, cau en dimarts però hi ha la possibilitat d'allargar el cap de setmana, de dissabte a dimarts, si es lliura el dilluns dia 11, ja que no és festiu. Al novembre hi haurà l'oportunitat de fer un cap de setmana llarg amb el festiu 1 de novembre que cau en dilluns. Per últim, un dels ponts més llargs que es podran fer és al desembre, amb el Dia de la Constitució i la Immaculada, lliurant el dimarts 7 de desembre es podrà unir des del dissabte 4 de desembre fins al dimecres 8 de desembre.

NO T'HO PERDIS: 10 escapades imprescindibles per Catalunya.

Últimes notícies

    Publicitat