Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Es busquen voluntaris per cuidar ous de tortugues a la platja de Barcelona
FOTO: ShutterstockEs busquen voluntaris per cuidar ous de tortugues a la platja de Barcelona

Es busquen voluntaris per cuidar els ous de tortuga de la platja Barcelona

L'Ajuntament fa una crida per trobar voluntaris que vulguin vigilar els ous que va pondre una tortuga a la platja de la Mar Bella

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Fa dues setmanes la platja de la Mar Bella de Barcelona va presenciar un fet extraordinari, una tortuga babaua va pondre més de setanta ous a la seva sorra. És la primera posta d’ous d’una tortuga d’aquesta espècia en perill d’extinció a Barcelona.

La tortuga va pondre 77 ous dels quals 17 van ser traslladats pel CRAM a altres instal·lacions per assegurar la seva supervivència. A la platja encara hi queden 60 ous, que tot i que estan en una zona més segura, necessiten vigilància constant. És per aquest motiu que elCRAM i el Centre de la Platja coordinen un dispositiu al voltant del niu amb vigilància constant les 24 hores del dia però necessiten ajuda i personal. LAjuntament de Barcelona vol col·laborar en la cerca de voluntaris que permeti la vigilància dels ous les 24 hores del dia i per això ha iniciat una crida.

 

Niu de tortuga babaua a la platja de la Mar Bella
Foto: Ajuntament de Barcelona

Com inscriure’s com a voluntari?

Es necessiten voluntaris de l’1 d’agost al 13 de setembre, que és quan es preveu l’eclosió dels ous, i hi poden participar persones adultes i menors acompanyats. Els voluntaris, a més de custodiar els ous, també podran col·laborar a primera hora del matí en la investigació de rastres de tortuga i altres nius a les platges. Per inscriure's només cal enviar un correu a centreplatja@bcn.cat o trucar al telèfon 932 210 348.

Què fer si es troba un niu o una tortuga?

Aquesta posta d’ous ha sigut la més especial però no l’única. De moment es té constància de dues postes més a les platges barcelonines i se n’esperen de noves. Per aquest motiu, i ja que les tortugues tenen una mortalitat molt elevada en el moment del naixement, l’Ajuntament de Barcelona ha recordat com s’ha d’actuar si trobem un niu o una tortuga. En primer lloc cal trucar al 112 per activar el protocol, i mentre arriba el personal especialitzat, s'ha de guardar silenci, respectar una distància mínima de 30 metres respecte a l'animal i no situar-nos al seu camp de visió.

 

NO T'HO PERDIS: Les millors fotografies que mostren la natura més vibrant

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat