Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre un nou mirador a tocar de l'Hotel W Barcelona

Barcelona inaugura aquest espai per vianants que connecta la Plaça dels Vents i el Nou Passeig de Trencaones amb la platja de Sant Sebastià

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Feia anys que hi havia un punt de discontinuïtat al passeig marítim. Però a partir d’ara ja no es podrà dir el mateix: Barcelona ha inaugurat unes escales i un mirador a tocar de la façana mar de l'hotel W Barcelona, a la Nova Bocana, obra de l'arquitecte Carmelo Zappulla, de l'estudi External Reference. Aquestes escales connecten la Plaça Rosa dels Vents i el Nou Passeig del Trencaones amb la platja de Sant Sebastià i compten també amb una passarel·la que desemboca en el nou mirador de la ciutat, des del qual podrem gaudir d’unes vistes 360º

Abans, els vianants que volien anar del Port Fòrum a la Nova Escullera havien de fer-ho per darrere de l'hotel W, però amb aquest nou carrer en forma d'escala i amb vistes podran fer-ho directament. Les obres per aquesta transformació han tingut un cost d'1,5 milions d’euros.

El mirador consisteix en una escala i una passarel·la elevada de formigó armat. Se li afegeix una façana visible des del passeig revestida amb plantes autòctones i un sistema d’il·luminació, tot concebut per a integrar-se a l'entorn i, alhora, garantir la màxima resistència als temporals. També s’ha inclòs un sistema per reciclar les aigües grises que genera l’hotel W i utilitzar-les per regar la vegetació que s’ha incorporat a la nova estructura.

El director general de l’empresa Nova Bocana que s’ha fet càrrec del projecte, Javier Casado, ha volgut tenir un reconeixement per l'arquitecte Ricard Bofill, qui va tenir la visió d'obertura del port al mar i la possibilitat de veure la façana mar de l'hotel W. També el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha destacat que es tracta d'una peça ‘gairebé escultòrica’ amb una gran dificultat tècnica de construcció, i ha recordat que des del mirador es podrà veure la Copa Amèrica de Vela el 2024. 

NO T'HO PERDIS: Així és el pis més car de Barcelona, a la venda per 40 milions d'euros

 

Últimes notícies

    Publicitat