Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Hivernacle
Foto: Ajuntament de Barcelona

S'inaugura el nou Hivernacle, primer pas en la transformació del parc de la Ciutadella

La Ciutadella del Coneixement vol recuperar la centralitat i el component científic associat a la història del parc

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

És un dels edificis més carismàtics del parc emblema de la ciutat, un element patrimonial que ha passat per diversos estats fins que ara comença a dibuixar-se el seu futur. La inauguració del nou Hivernacle de la Ciutadella és el primer pas per transformar aquest parc en un entorn dedicat al coneixent.

La intenció de l'Ajuntament de Barcelona és transformar el parc de la Ciutadella en un hub d'investigació i innovació de gran envergadura. La idea és incorporar-hi diferents infraestructures entre les quals el primer pas és l'obertura del nou Hivernacle.

Es vol recuperar la història i centralitat del parc, relacionada amb l'Exposició Internacional del 1888 i la seva dedicació pionera a la innovació i divulgació científica. Es donarà importància als recursos existents al voltant del parc, com ara universitats, museus, centres de recerca, fundacions i empreses, i que tots ells esdevinguin un motor de transformació a través de la ciència, la recerca i la cultura.

Inauguració de l'Hivernacle
Foto: Ajuntament de BarcelonaInauguració de l'Hivernacle

La Ciutadella del Coneixement, que així es diu el projecte, preveu inversió total de 290 milions d'euros, incloent-hi la transformació de l'antic Mercat del Peix en un complex de recerca, la construcció del Centre de Biociències del CSIC, la creació de la Biblioteca Central Urbana de Barcelona i l'impuls per potenciar l'activitat científica i educativa del Zoo.

NO TE PIERDES: El DHub instal·la un satèl·lit que podria substituir totes les llums de Nadal de la ciutat

Lee el número de diciembre de Time Out Barcelona con entrevistas, reportajes y las mejores recomendaciones de ocio y cultura de la ciudad   

Últimes notícies

    Publicitat